Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:58, 6. 5. 2011.

| Društvo

Zaposleni u TV5 prekinuli štrajk

Autor:P.B.Izvor:MIC, Južne vesti
foto: MIC.org.rs

NIŠ - Zaposleni u regionalnoj TV 5 iz Niša nakon dva meseca prekinuli su štrajk, saopštio je direktor televizije Vladimir Gogić, prenosi Medijski istraživački centar.

- Iako se materijalno finanijska situacija nije značajno poboljšala, zahvaljujući razumevanju i lojalnosti zaposlenih koji su prepoznali važnost situacije za egzistenciju televizije, štrajk je obustavljen - naveo je Gogić u saopštenju.

On je ocenio da je TV5 i dalje u teškom položaju, jer je stanje u medijskom sektoru Srbije katastrofalno, što se direktno reflektuje i na rad te medijske kuće.

- Politički uticaji, nelojalna konkurencija, povlašćivanje određenih medija od strane političkih i ekonomskih moćnika i tajkuna, monopol nad prodajom marketinškog prostora, nerazumevanje i inertnost lokalnih i državnih institucija, samo su neki od svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju mediji u Srbiji, čime se direktno ugrožava njihova egzistencija - dodaje se u saopštenju.

Gogić je kazao i da je TV5 u nemilosti politike i ekonomskih centara moći, jer se novac poreskih obveznika dodeljuje bez realnih kriterijuma i to televizijama sa daleko nižim rejtigom od TV5.

Kako je Južnim vestima potvrdio veći broj kolega, za sada je postignut usmeni dogovor da se u buduće zaposlenima isplaćuje "minimalac", ali još nije precizirano šta će biti sa dugovanjima za zarade. Zaposlenima se duguje novac za 14 plata.

Prema referentnim istraživanjima TV5 je već godinama ubedljivo najgledanija među lokalnim i regionalnim televizijama u Nišu, sa preko 55% gledanosti, a gledanija je čak i od nekih nacionalnih TV kuća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelene

    20:29 // 22. 10. 2012.

    Jos jedan primer gde direktor zaposljen po partijskoj liniji, citajte: bez potrebne strucne spreme, bistri o politickim uticajima, tajkunima, itd...Opet mi dodajte lavor, molim Vas...

  • Mixa

    14:16 // 7. 5. 2011.

    Не, ви сте говорили да је ТВ5 лоша и да се не би приметило и да је угасе. За то сам рекао да није лепо.
    Што се тиче рада без плате, завлачења.. Па то је дијагноза у већем делу привреде, па не видим зашто би се сада баш њима спочитавало тако нешто. Људски је надати се, а то што то неко злоупотреби не може да иде на душу оним несретницима.
    И не, нисам радник ТВ5. :)

  • Lenjin2

    12:29 // 7. 5. 2011.

    Ja sam radio pre 10 godina na TV5, u vreme dok je jos placala platu i dok je naglasavam televizija uopste nesto znacila. A za deset godina u medijima se desila neverovatno velika promena a TV5 i sve ostale niske televizije su iste kao i tada.
    Nekoliko puta sam u kasnijem periodu, kada vec nisam radio na televiziji predlagao koncept programa, emisije zabavnog sadrzaja i sl. TV5 je uvek to odbijala uz obrazlozenje da su oni ozbiljna NEWS televizija. Za NEWS televiziju trebaju fonderi i politicka podrska. NEWS televizija nikada i nigde ne donosi enormne profite. Televizija uopste u svetskim okvirima je u padu i sve je manje gledana. Jednostavno to je dinosaur koji se jako tesko prilagodjava novim tehnickim uslovima produkcije. A vizije urednika koji su se smenjivali na TV5 u poslednjih 10 godina su uz pristajanje radnika na gazenje bilo kakvih, cak i elementarnih ljudskih prava i uslova rada, doveli do toga da je televizija pred zatvaranjem. Osim ako je ne spasu sami zaposljeni tako sto ce nastaviti po starom, tj. da rade bez plata...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: