Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 18. 4. 2014.

| Društvo

Zapušeni slivnici stvaraju potoke na Paliluli

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slivnici-zapuseni-potok2.jpg
U Božidarčevoj slivnik zapušen, niz ulicu potok, foto: D.V.

U Božidarčevoj, Kovanlučkoj i Ulici Dušana Popovića, slivnici namenjeni za odvod kišnice, puni su do vrha zemljom i peskom i zato voda, umesto da otiče kroz njih, stvara potoke koje su Nišlije prinuđene da gaze.

slivnik Zapušen slivnik ne odvodi vodu, foto: D.V.Najveći problem imaju stanari Božidarčeve ulice u kojoj su skoro svi slivnici zapušeni.

- Svaki put kad padne kiša mi gazimo te iste potoke na putu do kuće. I to samo zato jer su šahte zapušene. U 21. veku ličimo na predratnu kasabu. Sramota! - kaže jedan stanovnik Božidarčeve ulice koji se javio redakciji.

slivnici Veštački potoci oštetili asfalt, zakrpe nisu retkost, foto: D.V.Pored toga što nakon svake kiše stanovnici ovog dela Niša nakvase noge, veštački potoci uništavaju i asfalt.

Tako da na kolovozu nisu retke rupe, ali ni zakrpe.


Čija je nadležnost?

I u ovom slučaju je glavno pitanje ko to treba da reši. Meštani ovog dela Niša kažu da su se obraćali mnogima, ali slivnici su i dalje zapušeni.

U niškom Vodovodu tvrde da oni imaju mehanizaciju i ljudstvo i da rešavaju ovakve probleme u gradu, ali tek kada im nalog stigne od Direkcije za izgradnju grada.

- Direkcija nama izda nalog i mi to odradimo. Atmosferska kanalizacija je u nadležnosti Direkcije, jer se nalazi na kolovozu. Mi imamo plan i radimo, posebno u tim delovima ispod brda, kao što je Palilula, gde se sa brda spira materijal i taloži u slivnicima - kažu u JKP “Naisus”.

sl Foto: D.V.Međutim, u Direkciji kažu da je tako bilo do ove godine, a 2014. je ovaj posao prebačen direktno na “Naisus” i Direkcija tu više nema nikakve ingerencije.

- Od ove godine mi radimo samo zamenu rešetki na slivnicima. U "Naisusu" sada to mogu da rade potpuno bez našeg naloga. Naši ljudi ih sada samo kolegijalno usmeravaju, ali zvanično taj posao je prepušten u potpunosti Vodovodu - kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Svi građani koji imaju problema sa zapušenim slivnicima trebalo bi da se obrate komunalnoj inspekciji u svojim opštinama, a ona bi trebalo te zahteve da prosledi nadležnom preduzeću, kako stvari stoje, niškom Vodovodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jole

    08:48 // 22. 4. 2014.

    Grad nam se u baru pretvorio. Kakav nemar gradske uprave, a plate se naravno primaju redovno!

  • Dragan

    20:36 // 19. 4. 2014.

    Izvinite,od koga onda doktori da ocekuju nalog da bi lecili pacijente?

  • LosMi

    13:07 // 19. 4. 2014.

    Ne razumem nije Naissus nadlezan nije Direkcija znaci slivnici treba da ostanu zapuseni a voda da odnosi asfalt i niko nadlezan niko odgovoran, a Naissus i Direkcija ce svakog meseca porimati plate?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: