Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 17. 7. 2014.

| Društvo

Zastrašivanje radnika pred odlazak na protest

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Andrejevic-naredba-vodovod.jpg

Radnici niškog Vodovoda danas će morati da se potpišu 3 puta tokom radnog vremena. "Direktor pokušava da zastraši ljude, da ne bi išli na protest u Beograd", tvrde sindikalisti.

Svoj potpis radnici će, kako saznaju Južne vesti, morati da stave po dolasku na posao u 7:30h, zatim u 10:30 i pred kraj radnog vremena, u 13:30h.

- Nema sumnje da je reč o nameri da se zaplaše ljudi, da ne bi otišli na sindikalni protest u Beograd - kaže predstavnik Sindikata "Nezavisnost" Ljubiša Mijajlović.

Mijajlović dodaje da se veliki broj zaposlenih prijavio za odlazak na protest povodom novog Zakona o radu, ali da je nakon ovog poteza direktora za Beograd pošlo samo njih 6.

- Ljudi su zaplašeni. Zvali su me. Neki su priznali da ne smeju, neki su se naprasno setili da imaju obaveze... - priča Mijajlović.

Dejan Andrejević Dejan Andrejević, arhivska fotografijaPrema dokumentu dostavljenom Južnim vestima, čija autentičnost nije potvrđena, direktor Vodovoda Dejan Andrejević (SNS) izdao je i "naredbu" svim direktorima i rukovodiocima da proveravaju da li se radnici potpisuju.

- Nalaže se svim direktorima i rukovodiocima da dana 17.07.2014. godine, u okviru organizacionih jedinica preduzeća izvrše evidenciju prisutnosti, na taj način što će svi zaposleni morati da potpišu spisak u sledećim vremenskim intervalima - 7:30h, 10:30h, 13:30h - piše u Andrejevićevoj "naredbi".

Komentar Dejana Andrejevića za sada nismo uspeli da dobijemo. U njegovom kabinetu je rečeno da je "službeno odsutan", a kako novinari nezvanično saznaju Andrejević, koji je i narodni poslanik SNS, otputovao je u Beograd na sednicu Skupštine, na kojoj se glasa o novom Zakonu o radu.


"Disciplina i upisivanje nemaju veze sa protestima"

U Službi za odnose s javnošću niškog Vodovoda tvrde da "radna disciplina i upisivanje radnika nemaju nikakve veze sa eventualnom sindikalnom aktivnosću".

U dopisu dostavljenom Južnim vestima se navodi da je "upisivanje radnika normalan način evidencije prisutnosti radnika na radnom mestu" u mnogim preduzećima, a da je to u Vodovodu rađeno i ranije.

- Ovo je pre svega zbog razuđenosti lokacija na kojima radimo i većeg broja ulaza i izlaza - kažu u Vodovodu.

Sindikati u ovom preduzeću, dodaje se u saopštenju, nisu za danas najavili bilo kakve svoje aktivnosti i "stoga redovan rad u preduzeću ne može da remeti njihovo delovanje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radnik

    02:08 // 20. 7. 2014.

    Koliko su se puta direktor i njegov vozač potpisali? I ko po evropskom zakonu o radu može da kazni direktora?

  • Mica

    20:47 // 18. 7. 2014.

    Pred kraj radnog vremena u 13,30h!!! Sta vise reci...

  • mašinovodja

    17:13 // 18. 7. 2014.

    Na železnici generalni iz SNS naredio da okupe ljude u svojim sekcijama kako niko taj dan ne otputuje za BG!!Bila je ona frka sa smetovima i prozivali su nas kao u logoru iako su imali 10 lopata samo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: