Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 31. 3. 2015.

| Društvo

Zatrpani kanali im polavili dvorišta, kuće i njive

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
poplava
Veliko Trnjane pod vodom

Dvorišta više od 20 domaćinstava u Velikom Trnjanu pored magistralnog puta Leskovac - Vučje kao i desetine hektara obradivog zemljišta su pod vodom koja se po rečima meštana sliva iz atara Presečine.

Problem je što ova voda nema gde da ode već se tu zadržava, jer su meštani sami zakopali odvodne kanale.

- Ukoliko lokalna samouprava pod hitno ne bude pristupila rešavanju ovog problema blokiraćemo put Leskovac - Vučje. Mi smo svesni da smo delimično odgovorni za poplavu u svojim dvorištima, ali nekoliko puta smo se obraćali za pomoć lokalnoj samoupravi da nam omogući sredstva i mehanizaciju da prokopamo novi kanal, ali da do toga nije došlo - kaže Radomir Petković, meštanin ovog sela.

voda Pod vodom i voćnaciGoran Stevanović čak dva meseca unazad svakodnevno crpe vodu iz svog dvorišta. Poslednje kiše su je nanele do kolena.

Dolazili su iz opštine i rekli da su to najverovatnije učinile stogodišnje vode. Pa isto ovako je bilo i 2010. godine. Matematika je tu nejasna, a ja od januara crpem vodu iz dvorišta - žali se ovaj čovek.

Meštani Velikog Trnjana kažu i da su im bunari zagađeni zbog izlivanja septičkih jama i da se snalaze kako znaju i umeju da bi došli do vode za piće.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Сербо Макеридов

    18:33 // 2. 4. 2018.

    1975.године је извршено каналисање воде,да не плави њиве.Код села Шејновац је направљена нека врста мале бране,која би надошлу воду скретала према реку,а бранила је да плави њиве,на правац Пресечина,Велико Трњане.Са изградњом фабрике за прераду дрвета,у село Шејновац,та мала устава је уклоњена и сва надошла вода отиче на правац Пресечина-Велико Трњане и нема куд.Ово је работа за стручни људи.

  • Jablan Stanković

    10:29 // 1. 4. 2015.

    Zanimljivo je da su postojali kanali za odvodnjavanje, od kojih je dobar deo bio ucrtan u katastarskim planovima.Zašto inspekcije ne provere i izdaju rešenje za vraćanje u prvobitno stanje, po zakonu.

    • Drug Crni

      11:22 // 1. 4. 2015.

      Za ovaj deo Trnjana je nemoguce da se vode sprovedu do kanala, jer se nalazi na drugoj strani puta. Jedino resenje je da se iskopa jarak pored puta i sprovede voda do kanala rudare.

  • nesha panajotović

    08:52 // 1. 4. 2015.

    Evo rešenja, umesto što se organizujete da blokirate put zbog kanala koji ste sami zatrpali, organizujte se da ga očistite, svi po 1000 din i rešen problem..ovoga se niste setili?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: