Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 26. 1. 2012.

| Društvo

Zavejan Pčinjski okrug

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje, sneg 2

Sneg koji je ponovo pao na teritoriji Pčinjskog okruga zadao je brojne problema meštanima svih sedam opština.

Prema rečima Drakča Stanojkovića, načelnika regionalnog Štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda, celokupna mehanizacija je na terenu, a najteža situacija je u Vladičinom Hanu, Vranju, Bosilegradu i Trgovištu. Na teritoriji mesne zajednice Barelić zbog zavejanih puteva ne rade škole u Kućuri, Staroj Brezovici i Viševcu. U prekidu je autobuski saobraćaj na relacijama Vranje-Golemo selo, Vranjska Banja-Kriva feja i Vranje-Barelić.

Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić tvrdi da zbog obilnih snežnih padavina nema informaciju u kakvom je stanju polovina opštine.

- Osim regionalnog putnog pravca Vranje-Trgovište, svi lokalni putevi su zavejani, a snežni nanosi u brdsko-planinskim krajevima su i do četiri metara. Oko 2.000 stanovnika ove opštine je odsečeno od sveta, bez telefona, struje i mogućnosti da se očiste lokalni putevi koji vode do njihovih sela i mahala. Nadam se samo da neće biti ljudskih žrtava – kaže Tomić.

Slična situacija je i Bosilegradu, koji je u manjoj prednosti u odnosu na Trgovište jer poseduje sopstvenu mehanizaciju, koja je od 6. januara stalno na terenu kako bi se meštanima svih sela i mahala omogućilo da normalno žive.

Trenutno je bez struje deset mahala u ovoj opštini, a sneg se čisti prema prioritetima.

Novi talas snežnih padavina ponovo je zavejao i opštinu Surdulica, čija je jedna trećina u planinsko-brdskim predelima. Čak 30 vozila neprekidno radi na raščišćavanju snega u ovoj opštini.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: