Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 14. 3. 2012.

| Ekonomija

Završetak radova u Benetonu do kraja godine

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Kalanović i Dinkić u Benetonu

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović obišla je danas niški “Beneton” u kome je do kraja 2014. planirano zapošljavanje 2.700 radnika.

Kalanovićeva i direktor “Benetona” za Srbiju, Flavio Simoneti, obišli su radove na izgradnji i rekonstrukciji objekata, kao i proizvodne pogone nekadašnjeg “Nitexa” u kome trenutno radi oko 400 ljudi.

- U fabrici se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata, što je obaveza “Benetona”. Druga faza je ekološko čišćenje terena kao obaveza države, dok je obaveza Grada Niša u vezi rušenja objekata koji vlasniku više nisu potrebni, a do kraja godine biće završene sve tri faze radova. - kaže Kalanovićeva.

Prema najavama i planiranoj dinamici do kraja godine u fabrici će biti upošljeno 900 radnika, a do kraja 2013. godine ukupno 2000 ljudi. Plan “Benetona” je da u fabrici ukupno zaposli 2.700 radnika.

Vrednost investicije je 43,2 miliona evra, a očekivan godišnji obrt 72 miliona evra u punom kapacitetu fabrike.

Završetak radova u Benetonu u Nišu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    10:52 // 15. 3. 2012.

    Hteo bih da pitam da li neko ima informacije sta se desava sa Dajtehom?Niko nista ne prica vise.Novinari mogli bi da se raspitate malo.

  • Branko

    10:00 // 15. 3. 2012.

    Koliko treba da plati grad Niš za rušenje i odvoz materijala od porušenih objekata u "Nitex"-u, pardon "Beneton"-u? "Nitex" je ranije imao tehnološki proces proizvodnje od bale pamuka do finalnog proizvoda i bio je tekstilna industrija u pravom smislu te reči. Šta će raditi radnici u "Bentonu"? Pa radiće najprostije operacije, za koje će biti obučeni za nekoliko dana. Proste operacije-prosta radna snaga, isto kao i u "Yuri" (provuci žicu na tabli od tačke A do tačke B).
    Znači li to da su za Nišlije predviđeni "visokostručni poslovi" s obzirom da je Niš univerzitetski grad. Da li će iskustva i znanja radnika iz "MIN"-a i "EI" biti potrebna investitorima i državi?

  • Marinko Cvijic

    09:26 // 15. 3. 2012.

    Zar ne prica celi grad kako ce se zidaju stambene zgrade i kako su nas Italijani zajebali?!
    A kako slatko izgledaju ovi mladi politicari. Svi su nekako ozbiljni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: