Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 12. 10. 2016.

| Društvo

“Železničar” vodi planinare na Pasarelo

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
suva
U nedelju svi na Pasarelo; foto: PK "Železničar"

Planinari koji žele da osvoje Pasarelo, jedan od najlepših vrhova Suve planine, mogu to da učine u nedelju, 16. oktobra, kada Planinarski klub “Železničar” organizuje tradicionalnu planinarsku akciju “Uspon na Pasarelo”.

Okupljanje i start zakazani su u 8:30 sati, ispred odmarališta “Divljana”, a iz Niša je organizovan prevoz u 6:30 sati, na parkingu preko puta Gradske kuće.

Kako je svake godine zainteresovanost sve veća, ove godine se očekuje preko 200 planinara iz Niša i okolnih gradova - kažu iz “Železničara”.

Do Pasarela planirane su dve staze. Jedna, dugačka 19 km, koja prolazi kroz Malo Konjsko i druga, dugačka 22 km, preko Rženice i vrha Smrdan.

Na Pasarelu se obe grupe ujedinjuju i zajedno vraćaju do manastira Sveti Dimitrije. Nakon duže pauze na vrhu, obe grupe se vraćaju istom stazom, a očekivano vreme povratka u odmaralište “Divljana” je između 17 i 18 sati - kažu organizatori.

Pasarelo je vrh Suve planine visok 1.522 m, za koji, kako iz “Železničara” kažu, mnogi tvrde da je najlepši deo Suve planine. Sa njega se pruža nestvaran pogled na kompletan greben Suve planine, kao i na njen najviši vrh Trem.

Pored obavezne opreme za planinarenje, potrebno je poneti i hranu i vodu.

Prijava se vrši kod vođa akcije, najkasnije do kraja današnjeg dana, srede 12. oktobra, a cena iznosi 600 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • brate ovi zeleznicari

    19:53 // 12. 10. 2016.

    Jednom isli na Rtanj sa njima, izgibosmo, a oni kazu tezina staze 2ka, nije nego, ali je onda 10ka Kilimadzaro brate..nego neke dajte neke lake staze da se maemo po planine i kratke, ja bre 22km ne mogu ni po ravno, sta ti e..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: