Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 6. 2. 2016.

| Društvo

Zgrada bez jeftine struje, stanari brinu zbog računa

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
struje
Obaveštenje izazvalo negodovanje; foto: A. P.

I dok se stanari jedne niške zgrade brinu da će im računi za struju biti veći jer im uklopni sat svu potrošnju obračunava po višoj tafiri, a rečeno im je da će radnici Elektrodistribucije to popraviti za oko 10 dana, u EPS-u kažu će im računi biti korigovani.

U zgradi u Ulici Starca Vujadina predsednik skupštine stanara obavestio je svoje komšije preko oglasne table da od 29. januara nemaju jeftinu struju i da je neće imati još 7 do 10 dana jer EPS nema dovoljno radne snage.

Neki od stanara, koji su se obratili našoj redakciji, nezadovoljni su obrazloženjem da nema dovoljno radnika i pitaju da li je moguće da je to razlog zbog kojeg oni nemaju jeftinu struju.

Šef kabineta direktora Elektrodistribucije Niš Dragoslav Pavlović kaže da manjak radne snage sigurno nije razlog što će stanari ove zgrade sačekati na popravku i ističe da stanari ne treba da brinu za račune jer će oni biti korigovani unazad.

Mi imamo obavezu da taj kvar rešimo u roku od 30 dana i to će verovatno biti urađeno i ranije. Onog trenutka kada to bude popravljeno, stanari treba da nam upute zahtev za preračun potrošnje, odnosno za korekciju računa i računi će im biti umanjeni retroaktivno - objašnjava Pavlović.

On ističe da će svi oni koji podnesu zahtev biti obeštećeni, a proračun će biti rađen na osnovu odnosa potrošnje u nižoj i višoj tarifi u protekloj godini.

Pavlović objašnjava da ekipe Elektrodistribucije izlaze na teren po utvrđenom rasporedu, kao i da većina radnika ovih dana očitava brojila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    17:50 // 7. 2. 2016.

    Tako je moja zgrada celu grejnu sezzonu cekala da nas skinu sa crvene tarife. Posle skoro 3 meseca, racuni su nam bili umanjeni celih 600 dinara!

  • majstor

    15:28 // 7. 2. 2016.

    ED je kod vecine preuzela brigu citaj vlasnistvo(potpisan ugovor) o strujomerima i uklopnim satovima,tako da je opravka sada na njihov teret,ALI kada se uklopni kvari 4-5 puta godisnje(moj slucaj),duzni su da ga zamene a ne da govore da nemaju rezervne delove za starije tipove!Ko da pohvata sve peripetije oko refundiranja ...

  • DRAGAN Marković

    10:41 // 7. 2. 2016.

    Kako su naivni, trebali su da prijave da im ne radi skupa struja, tada bi radnici elektro-distribucije došli odmah.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: