Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 3. 12. 2016.

| Ekonomija

Agencija: EPS nam nije uplatio novac za zaposlene

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
salter
Još se ne zna kada će zaposleni dobiti svoj novac; foto: JV arhiva

Dok radnici koji za nišku Elektrodistribuciju rade preko agencija iz konzorcijuma "Sequester employment" tvrde da ne primaju platu već 2 meseca, a iz EPS da su oni svoje dugove prema podizvođačima redovno izmiruju, iz "Sequester-a" odgovornost prebacuju na EPS, demantujući da je njima bilo šta plaćeno.

Dejan Jeremić, direktor "Sequester employment", firme koja je predvodila konzorcijum koji je pobedio na nedavnom tenderu EPS-a, dostavio je Južnim vestima saopštenje u kome tvrdi da plate kasne, jer rukovodstvo niške Elektrodistribucije nije na vreme obavilo svoj deo posla.

Jeremić objašnjava da je njegovo preduzeće danima sakupljalo podatke o prisustvu zaposlenih na poslu jer "pojedini rukovodioci nisu prepoznali lizing oblik zaposljavanja, te nisu ni potpisali iste", ali da su ti dokumenti obrađeni i EPS-u poslati 11. novembra.

Zašto ista nije plaćena do danas, a zaposlenima neisplaćena plata, ni mi nismo dobili baš pravi odgovor, osim da se u finansijama drže svojih pravila, a to je 45 dana za plaćanje obaveza iz Ugovora - piše Jeremić.

On dodaje i da je i pored toga njegova firma "iz sopstvenih prihoda" platila oko 10 miliona dinara za poreze i doprinose za sve svoje zaposlene.


"35.000 mesečno je daleko od minimalca"

Jeremić u svom saopštenju dostavljenom Južnim vestima odbacuje i tvrdnje radnika koji već godinama rade za nišku Elektrodistribuciju preko raznih podizvođača da primaju minimalac.

Svi zaposleni su dobili zarade koje su bile predviđene u tenderskoj dokumentaciji, tako da niko od njih nema zaradu manju od 35.000 dinara, što je daleko od minimalca, morate priznati - piše Jeremić, ne navodeći da li je to bruto ili neto.

Podsetimo, radnici koji su u niškoj Elektrodistribuciji zaposleni preko privatne Agencije za zapošljavanje "Sequester employment" kažu da već 2 meseca ne primaju platu. Iz EPS-a je juče Južnim vestima dostavljen dopis u kome je krakto napisano da oni "poštuju rokove plaćanja", dok u jednoj firmi iz konzorcijuma "Sequester-a" nisu želeli da razgovaraju sa novinarima i spustili su slušalicu.


I podizvođač ima "podizvođača"

U svom dopisu Južnim vestima Dejan Jeremić tvrdi da je ugovor sa EPS-om potpisala Agencija za zapošljavanje "Sequester employment" u ime konzorcijuma u kom se nalazi i firma "Work and care", preko koje su radnici direktno angažovani.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Dimitrikevic

    15:13 // 24. 1. 2017.

    Angazovanje treceg lica za usluge - lepo ubiranje kajmaka vlasnika a narod nema za leba pa radi za crkavicu.

  • Aca

    16:17 // 14. 12. 2016.

    Ima li plate?

  • No coment

    11:01 // 9. 12. 2016.

    Da li je neko stupio u kontakt sa agencijom? I kakav ste odgovor dobili?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: