Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 22. 10. 2014.

| Ekonomija

Američki investitori kritikuju gradsku vlast Niša

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Novi Niš

Reagujući na tvrdnje zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića da je prilikom prodaje kasarne "Bubanjski heroji" bilo ozbiljnih nepravilnosti, njen kupac traži od gradonačelnika da se izvini i javno to demantuje.

Iz kompanije "Clean earth capital" (CEC) tvrde da je Slavkovićeva izjava sa govornice tokom sednice Skupštine Grada, a zatim i ponovljena za TV Zona plus, da za izgradnju kompleksa "Novi Niš" ne postoje bankarske garancije, "zasnovana na lažima i netačnim podacima".

Direktor CEC-a Filip Bej ocenjuje da, ukoliko gradske vlasti Niša žele da imaju grad koji je pozitivno mesto za ulaganje i obavljanje poslova, kako za srpske, tako i za strane kompanije, lider Grada "mora postaviti primer pristojnosti i poštovanja".

Jedan od najvažnijih načina jeste da kada drugi zvaničnici sprovode svakojake kampanje i javno daju lažne i neosnovane izjave, Grad treba odmah da porekne te izjave, tako da strani investitori, i drugi, nisu prisiljeni da se to rade sami putem štampe - smatra Bej.

U pismu koje su u ponedeljak dostavili gradonačelniku navode da su ispoštovani "svi srpski zakoni i lokalne i opštinske uredbe do poslednjeg detalja u tenderskom procesu i svim relevantnim državnim organima sve do danas".

U ovom trenutku, bilo bi u interesu Grada Niša i svih njegovih građana da na Zona televiziji već danas opovrgnete i odbacite vašeg zamenika koje su izrečene protiv naše kompanije - piše između ostalog u pismu upućenom gradonačelniku.

Za sada nema javnih reakcija iz Gradske kuće.


Šta je rekao Slavković?

slavkovic Slavković rekao da nisu ispoštovane sve prosedure, arhivska fotografijaZamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je izjavio za skupštinskom govornicom početkom nedelje, a zatim u četvrtak ponovio za TV Zona plus, da ne postoji bankarska garancija da “Clean earth capital” ispoštuje potpisani ugovor.

Na moje insistiranje da pregledamo dokumentaciju utvrdio sam dva podatka koja su zabrinjavajući. Prvo, ne postoji nikakva garancija, a drugo, na ugovor koji je potpisao tadašnji gradonačelnik Miloš Simonović mišljenje nisu dali ni javni pravobranilac ni Uprava za imovinu, što je takođe ozbiljan propust - kaže Slavković.

On je najavio u izjavi TV Zona plus i da će sadašnje gradske vlasti tražiti od Simonovića "da pojasni pitanje garancije za poštovanje ugovora".


Od kasarne do "Novog Niša"

Podsetimo, na licitaciji održanoj decembra 2011. godine američka kompanija "Clean earth capital" je kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji po početnoj ceni od 1.5 miliona evra u novcu i stanove u površini od 21.000 kvadrata koji bi trebalo da budu izgrađeni.

Prema tadašnjim najavama Filipa Beja, na površini od nešto više od 15 hektara planira se izgradnja hotela, šoping mola, univerziteta i stambenih zgrada, a izgradnja celog kompleksa bi trebalo da traje između 8 i 10 godina.

Mnogi građani su izrazili sumnju u realizaciju projekta, jer ni bezmalo 3 godine nakon prodaje nisu počeli građevinski radovi.

Ipak, u intervjuu datom Južnim vestima krajem avgusta ove godine, Filip Bej je najavio da će izgradnja prvih stambenih zgrada početi u prvim mesecima 2015. godine.

Ceo intervju možete pričitati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzong

    00:38 // 1. 1. 2020.

    Kad nema 10% odmah ne valja

  • goran

    09:54 // 24. 10. 2014.

    da li su tvrdnje g Slavkovića tačne ili ne u to ne bih ulazio, pokazaće, ali on lično bi svakako trebao da ćuti i da prvo objasni kako je u stečaj gurnunuo "Blok signal" i ojadio desetine poverilaca

  • Sotona

    20:37 // 23. 10. 2014.

    Pesterac zato je i pobegao sa Pestera jer pretila je opasnost da se sci borovi osuse, jer sto kaze nas narod i zeleni bor bi se osusio kad bi ga Ljubo uhvatio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: