Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 18. 12. 2014.

| Ekonomija

Brža "obrada" zainteresovanih investitora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dzonson-elektrik-hala.jpg
"Džonson elektrik" jedina velika investicija u poslednje 3 godine, arhivska fotografija

Povezivanjem nekoliko gradskih institucija ubrzali smo puno toga i sada se pisma o namerama potencijalnih investitora obrađuju dnevno, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Regonalna razvojna agencija, gradonačelnikov tim za IPA projekte i novo programsko budžetiranje su ključ uspeha kojim gradsko rukovodstvo, prema rečima Perišića, želi da privuče investitore u Niš.

Ovo “ujedinjenje” je ubrzalo rad sa investitorima, a u privlačenju novih, kako kaže gradonačelnik, puno znači i podrška onih kompanija koje već posluju u Nišu i okolini.

Direktor “Mikelsen Elektroniksa” je rekao da je u Nišu pronašao najbolje poslovno okruženje. To je najbolja promocija. Takav je i direktor “Gramera”. Kad dođu strani investitori prvo pitaju kakva su iskustva vas iz “Jure”, “Džonson elektrika” ili “Benetona” - rekao je Perišić.

Najviše interesovanja pokazuju fabrike iz auto-industrije, a u poslednjih nekoliko nedelja razgovaralo se o potencijalnim investitorima iz Austrije i Sjedinjenih Američkih Država.

Najčešće nam dolaze kompanije iz auto-industrije i trenutno je najveći pritisak iz ove grane industrije ne samo na Niš, nego na celu Srbiju - rekao je Perišić.

Podsetimo, poslednje tri godine, od promene vlasti 2012. godine u Nišu, nije bilo velikih investicija. Poslednji je svečano otvoren pogon “Mikelsen Elektroniksa” na Čamurlijskom putu, a pre toga fabrika “Džonson elektrika” u Radnoj zoni “Sever”.

Kako se juče čulo za skupštinskom govornicom, najveći poslodavac u Nišu je Klinički centar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    22:39 // 18. 12. 2014.

    Kada shvatite da i za mnoga radna mesta u privatnim firmama, domacim i stranim, treba politicka veza, pozelite da pobegnete odavde i da se vise nikada ne vratite.

  • gradjanin

    21:43 // 18. 12. 2014.

    i tu poslednju investiciju je doveo već zaboravljeni Mladjan Dinkić,kome može sve da se zameri ali tih nekoliko fabrika u Nišu i ski-centar Stara planina su njegova zasluga, a sad da vidimo SNS.

  • zek zek dadumle

    21:16 // 18. 12. 2014.

    Ova vest je šarena laža: trebalo mi je 4 i po meseca da dobijem od katastra običan papir za imovinu. Koliko će trebati stranim investitorima kad se uhvate u koštac sa katastarskim ludacima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: