Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:02, 26. 9. 2014.

| Ekonomija

Bugarinović: Neću podneti ostavku

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Dragan Bugarinović

Potvrđujući da je gradonačelniku najavio da će podneti ostavku, direktor niškog Aerodroma kaže da se "tog prava ne odriče", ali da se za sada neće povući sa funkcije.

Gostujući u emisiji "15 minuta" Bugarinović je odbacio optužbe gradonačelnika Perišića da su vozači "aerodromskih" autobusa, koji voze na liniji 34, pre nekoliko dana nenajavljeno stupili u štrajk, pritom to navodeći kao jedini razlog za smenu direktora Aerodroma.

Ja se ne odričem tog svog prava da podnesem ostavku. Dakle, to je moj lični čin. Ali, u ovom momentu, nakon tog dešavanja koje ste naveli, Gradsko veće je to zaključilo na kolegijumu. Dakle, to nije zvanična odluka Gradskog veća. Ali sam ja prisustvovao tom sastanku. Nakon toga su se desile stvari koje meni ne daju za pravo da u ovom momentu podnosim ostavku - kaže Bugarinović.

Bugarinović tvrdi da "nije mogao i nije smeo" da spreči štrajk i naglašava da je štrajk, suprotno tvrdnjama gradonačelnika, bio uredno najavljen.

Direktor Aerodroma je izrazio nezadovoljstvo i, kako je rekao, "raznim izjavama i komentarima" o poslovanju tog preduzeća koje je nazvao "paušalnim", tvrdeći da su netačne.

Kao primer je naveo tvrdnju gradskih čelnika da je Aerodrom "spiskao" između 4 i 5 miliona evra bespovratne pomoći.

364 miliona dinara je tačan iznos bespovratnih sredstava koje je Aerodrom dobio u periodu od kako sam ja direktor, dakle od kraja 2008. godine, od strane Republike Srbije, preko aerdroma "Nikola Tesla" i od strane Grada Niša. U zbiru je to 364 miliona. Ali, kad sa druge strane pogledate koliko je Aerodrom isplatio obaveza po kreditima i lizingu koji su uzeti pre mog postavljenja za direktora, to su 386 miliona - kaže Bugarinović.

TIme je, zaključuje, kompletan iznos bespovratnih para dat za pokriće prethodnih dugovanja.

Bugarinović je odbacio i tvrdnje o navodnom prekomernom zapošljavanju u tom preduzeću, iznevši podatak da je kao direktor preuzeo 165, a da trenutno ima 148. Broj zaposlenih je smanjen, tvrdi direktor, i pored toga što je Aerodrom po novim zakonima dobio dodatne poslove koje je ranije obavljala policija.

Podsetimo, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je gostujući u emisiji "Pitajte gradonačelnika" na NTV izjavio da je Gradsko veće jednoglasno zaključilo da bi direktor Aerodroma trebalo da podnese ostavku, što je Bugarinović i prihvatio da učini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suncica Pejic

    09:43 // 12. 10. 2014.

    Pa direktore ne biraju radnici,postavljaju ih politicari,a sada se dize prasina zaboga ,pa ko je do sad trebao da kontrolise rad tog coveka.I dalje pojedinci vedre i oblace ali ne iz svog dzepa.

  • ВОЈНИК БАЗЕНЏИЈА

    08:45 // 30. 9. 2014.

    Bugarinoviću...
    Čuvaj zdravlje i porodicu, pusti fukaru da završi posao koji su počeli po Srbistanu.
    Perspektivan si, pošten...teško da im takav odgovaraš.

  • Sasa Raskovic

    16:57 // 29. 9. 2014.

    U pravu si Mico a sto se tice Ljube nemoj da se slucajno igra zivotom.
    Mi Gastarbajteri jedva cekamo te najavljene linije i ne treba se niko poigravati sa nasim tankim zivcima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: