Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 21. 9. 2016.

Država crkavicom gradonačelnike drži u šaci

novac Pare ostaju u Beogradu; foto: JV arhiva

Iako i gradovi i opštine sav novac koji naplate od brojnih poreza uplaćuju u republički budžet, za razliku od evropskih država koje im skoro pola tog novca vraćaju nazad, u Srbiji se iz "Beograda" u lokalne budžete vrati tek desetak posto.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • xyz

    13:16 // 21. 9. 2016.

    Em sto svi radimo za Beogradjane, em sto su sve firme preselili u Beograd..
    Duvanska Nis je iz Beograda, Hissar Prokuplje takodje, itd..

  • Dexter

    13:51 // 21. 9. 2016.

    Gradjanima treba objasniti da ovde cak nije rec o beogradizaciji, nego o kresanju javnog sektora na minimum. Ova vlada sprovodi najsuroviju neoliberalnu politiku u Evropi, igrajuci kako MMF svira. To znaci smanjenje izdvajanja za zdravstvo, obrazovanje, odrzavanje puteva, javne komunalne sluzbe u opstinama... A oni koji su time najugrozeniji listom glasaju za SNS! Mi smo vrlo neobrazovan narod.

    • žika

      17:48 // 21. 9. 2016.

      jel ste sigurnida nema veze sa beogradizacijom? Kako svaka mera Vlade i raspodela sredstava uvek ide u korist Beograda a na štetu ostalih (kao ona prethodna Fonda za razvoj. Sem toga, EU sa svojim poglavljima zahteva da veći deo sredstava ostaje lokalnim budžetima. Zašto Vučić ne poštuje preporuke i obaveze prema EU umesto prema MMF.I kakav je to liberalizam sa intervencijama države u korist Bgd

    • Dexter

      22:05 // 21. 9. 2016.

      @žika
      Beogradizacija će svakako biti jedna od posledica novog kresanja budžeta opština, ali osnovna namera vlade je očito smanjenje budžetskog deficita. Analizirajte i tekst i druge mere vlade, videćete da je sve podređeno tome i da Vučićevo hvalisanje napretkom uvek u osnovi ima "uštede". Ali ta štednja se odvija kroz razorno urušavanje javnog sektora i širenja osećaja beznađa i očaja kod ljudi.

  • Boki

    13:55 // 21. 9. 2016.

    I treba sve da propadne. E tek onda MOZDA ovaj primitivni narod shvati ozbiljno da menja nesto a ne da sedi kuci kad su izbori ili da glasa za sve one koji ga godinama lazu. Grci bi vec komplet spalili i bivsu i sadasnju nesposobnu vladu, da je ovo njihova drzava. A mi? Ko babe, samo kukamo.

    • Prcko

      14:50 // 21. 9. 2016.

      Takav je narod ovaj uvek bio, turci su ga jahali 500 god, Tito je radio sta hteo, Sloba takodje pa tek kad su nam bombe pale na glavu opet nam je tebalo vreme da ga najurimo... ovi su tek na pocetku... Daleko smo mi iza Grka i vecine drugih u svakom pogledu.

  • окојхох

    14:01 // 21. 9. 2016.

    Mi i dalje cutimo..Onda cemu?

  • ... radi, ...se gradi!

    14:31 // 21. 9. 2016.

    Sta je tu cudno? Pa zar Beograd ne treba da se gradi? Pa zar Beograd nije svet? Pa zar se Beograd ne "gadja" sa Parizom, Londonom, cak Nju Jorkom? Sta tu ima da traze neki Nis, Kragujevac, Subotica...Pa pogledajte samo ko sedi u "Srpskom" parlamentu, koji je to samo po imenu. Po strukturi poslanika to je beogradski parlament. Zasto bi oni sami sebi sekli granu na kojoj sede?

  • Lahor

    16:00 // 21. 9. 2016.

    Pitaje je ,da li su te informacije tačne

    • Danilo Kocić

      17:33 // 21. 9. 2016.

      Ma jok be, lazu samo da nas nerviraju i izmisljaju grafikone sve da podrivaju idealni sistem u kome tako dobro zivimo... vidi se da je u lokalu sve ok i da ne idu sve pare u BG...

  • Pera

    16:27 // 21. 9. 2016.

    Ja podržavam! Koliko god vređalo naš osećaj za lokal-patriotizam, zamislite ove lokalne politikante sa pristupom tolikim parama?! Znajući kakvi su, bolje je ovako, na kašičicu i uz strogu kontrolu.

    • žika

      17:40 // 21. 9. 2016.

      A oni gore su mnogo bolji. Vučić je pa mnogo bolji od Bulatovića

  • Gaga

    19:48 // 21. 9. 2016.

    Ovaj grad je zahvaljujuci ovim nazadnjacima , sveden na nivo selendre.Zato, ako van je dibro, onda nista!

  • shaft

    19:57 // 21. 9. 2016.

    Pare ce ni vrnu,kad gi obrnu!Njekne malo!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: