Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 9. 4. 2014.

| Ekonomija

Dugovanja “Pčelice” 185 miliona dinara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pcelica
Vrtić "Bambi" Predškolske ustanove "Pčelica"

Iako je u Izveštaju o poslovanju za 2013. godinu Predškolske ustanove “Pčelica” prikazan suficit od 2 miliona dinara, dobavljači imaju višemilionska potraživanja od ove ustanove.

bandjur Miloš Banđur bio najoštriji u kritikama, arhivska fotografijaNa ovaj problem ukazao je većnik Miloš Banđur, koji je na sednici Gradskog veća, na kojoj je prezentovan izveštaj “Pčelice”, rekao da situacija u ovoj ustanovi “Nije baš optimistična” kao što je predstavio Zoran Jonić.

- Mislim da zapošljavanje u “Pčelici” u mnogome utiče na njihove rashode i probleme sa platama. Sredstava za energente se ne prebacuju u punom iznosu i taj dug se akumulira. Ovaj izveštaj o poslovanju može nekom drugom, ko dublje ne zagrebe, da se čini kao nešto optimistično, ali ja ne vidim da je situacija baš takva - rekao je Banđur.

Gradski većnik Srđan Vasković izrazio je bojazan da će deca možda ostati bez toplih obroka zbog velikog duga prema dobavljačima.

- Ovo je ozbiljan problem. To su uglavnom dobavljači hrane. Mene je samo strah da se ne dovede u pitanje i priprema obroka - rekao je Vasković.

jonic Jonić: "Svi podaci su proverljivi", foto: NTV.rs Direktor Jonić je rekao da je deo ovog duga bio i 2008. godine kada je on došao na mesto direktora “Pčelice”, a da su sa računa skidana i sredstva za isplatu jubilarnih nagrada.

- Prenete obaveze 2008. godine iznosile su 28 miliona dinara. Po osnovu jubilarnih nagrada sa računa je skinuto 14 miliona dinara. bez obzira na pomoć grada, sa ovom ekonomskom cenom ne možemo da regresiramo obaveze prema dobavljačima - rekao je Jonić.

Zbog dugovanja “Pčelice”, ali i prigovora sindikata iz ove ustanove, Gradsko veće je odlučilo da napravi komisiju koja će ispitati poslovanje, ali i predložiti, u saradnji sa direktorom, resornom upravom i većnikom, izlazak iz problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    16:30 // 10. 4. 2014.

    Predlog za USTEDU - razmestaj radnika prema mestu stanovanja. Na ovaj nacin se moze ustediti na prevozu par miliona dinara godisnje. Pouzdano znam da se ovo ne postuje vec se radi suprotno. A budzet??

    • B52

      19:56 // 9. 5. 2014.

      Predlog za ustedu: vratiti sve sto je pokradeno. Po zakonu o radu svako ima pravo na karticu za prevoz. I nemoj da koristis tudje ime, prepoznata si.

  • hedonist

    11:26 // 10. 4. 2014.

    mozda bi,i tu,mogao da pomogne,veliki strucnjak nesa guska,sa ljudima iz niske regije.

  • pcelica

    09:24 // 10. 4. 2014.

    Ovo su samo dugovi prema dobavljacima a gde je dug radnicima cela plata,pa otpremnine,prevoz,dug za zlatnu Pcelicu..?Ma ovaj covek je ojadio grad i sta se ceka?A ponasanje bahato i odvratno.Jadno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: