Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 2. 3. 2015.

| Ekonomija

EU Progres finansira 40 infrastrukturnih projekata

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
eu-progres.jpg
Nastavlja se podrška EU Progresa lokalnim samoupravama

Evropska Unija i Vlada Švajcarske će preko Evropskog Progresa sufinansirati 40 projekata za izradu tehničke dokumentacije za objekte socijalne, komunalne i ekonomske infrastrukture, saopšteno je na sastanku u Blacu.

Podržani predlozi preduslov su za početak izgradnje novih ili rekonstrukciju postojećih objekata.

Vrednost projekata je 608.984 evra i odnose se na opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije, a od ukupne vrednosti, Evropska Unija i Vlada Švajcarske finansiraju 538.230 evra, a 70.754 evra lokalne samouprave.

Upravni odbor Evropskog Progresa odobrio je i kriterijume za podršku lokalnim samoupravama za razvoj planova detaljne regulacije, za šta će biti izdvojeno 280.000 evra. Svaka opština moći će da podnese do 3 projekta, a dobiće do 15.000 evra.

Tokom naredne 3 godine Evropska Unija i Vlada Švajcarske podržaće aktivnosti Evropskog progresa sa ukupno 24,46 miliona evra u 34 opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije.

Odobreni projekti imaće za cilj jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede, kao i sprovođenje socijalne inkluzije i politike zapošljavanja.

Opštine koje su obuhvaćene Programom u jugoistočnoj Srbiji su Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince,

Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: