Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 28. 9. 2016.

| Ekonomija

Grad Niš poziva turiste i preko “Ryanair”-a

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nis-vemident-vemidentart
Niš "juriša" na turiste; foto: Vemident Vemidentart

Uskoro bi na sajtovima irske avio-kompanije “Ryanair” trebalo da se nađe baner Grada Niša koji će pozivati turiste da poste najveći grad juga Srbije, kaže direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Broj turista u Nišu u konstantnom je porastu poslednjih godina, iako je ove godine, kako kaže Parlić zbog izbora, mala stagnacija. Ipak, veći broj letova sa niškog Aerodroma turističkim radnicima u Nišu uliva nadu da će se porast nastaviti u 2017. godini.

U prilog tome ide i prodaja i renoviranje hotela nekadašnjeg “Srbijaturista”, ali da bi više turista posećivalo Niš, kako kaže Parlić, potrebna je i dobra organizovanost i dobra reklama.

Sa kompanijom “Ryanair” smo započeli saradnju i čekamo rebalans budžeta da bi se to realizovalo. Biće to zajednička kampanja TON-a i irskog avio-prevoznika i trajaće 2 meseca. Predstavićemo se preko njihovih sajtova na tržištima Nemačke, Italije, Češke i Austrije. Oni imaju nekoliko stotina hiljada posetilaca na portalima i mejling listama - kaže Parlić.

uros-parlic-kk-konstantin-vanja-keser Parlić očekuje ekspanziju turista u 2017. godini; foto: Vanja Keser/arhivaTakođe, radiće se i na lokalu, pa bi Niš sa svim svojim potencijalima, kako kaže Parlić, trebalo da se promoviše u jugoistočnoj, zapadnoj Srbiji i na Kosovu.

Odatle očekujemo porast broja turista i porast broja putnika na niškom Aerodromu. Radićemo bilbord kampanje i fokusiraćemo se na južnomoravski sliv odakle ima puno ljudi koji gravitiraju ka zapadnoj Evropi - priča Parlić.

U Niš je svaki turista dobrodošao, ali prema rečima direktora TON-a, očekuje se da u narednim godinama najčešći posetioci budu određene grupe turista.

Fokusiramo se na to i realno je da će Niš imati mlade bekpekere, ljude željene avantura, istraživanja novih destinacije. Imaćempo goste u tranzitu i poslovne ljude. Takođe, očekujemo ljude koji žele da upoznaju okolinu Niša i takve goste očekujemo iz Nemačke, jer su oni tako profilisani turisti - kaže Parlić.


sastanak-jv Sastanak u RPK; foto: JVSastanak za bolju saradnju i promociju grada

Kako bi turistička ponuda Niša bila što bolja i svi turistički potencijali i resursi bili što bolje iskorišćeni, u sali Regionalne privredne komore sastali su se niški hotelijeri, tur-operateri i predstavnici TON-a.

Ideja je da se po prvi put organizuje skup svih predstavnika hospitaliti industrije u Nišu. Da se udružimo svi na teritoriji Niša kako bi uspostavili model saradnje i podigli standarde kvaliteta usluga i unapređenje njihovog nivoa - kaže Parlić.

Takođe, udruživanje je, prema njegovim rečima, bitno i zbog zajedničkih prezentacija i zajedničkog apliciranja kod stranih fondova.

U sali su bili vlasnici poznatih niških hotela, turističkih agencija i restorana, ali i predstavnici RPK, koji očekuju da preko svoje organizacije lakše doći do državnih institucija i nadležnih ministarstava i na taj način pomoći i razvoju niškog turizma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    13:15 // 29. 9. 2016.

    Gabrovačka u ataru "Cele-kule" prljava. Kako objasniti strancu? Mentalitetom naroda? A direktora Lokalitet Medijana zatvoren.Dokle? A,kako ste se poneli u organizaciji obeležavanja Milanskog edikta, priča za sebe.Burekdžijada propala. Niša nema na karti sajamskih gradova!? Jeste li se uključili u manifestaciju "Dani višnje"?Zatim "Paradajzijada"u selu Batušinac? Boli vas uvce za psa,koji laje.

  • Dragisa Popadic

    10:45 // 29. 9. 2016.

    Naravno da je dobro da se dovode strani turisti! Ali za pocetak ocistite toalete na aerodromu, uvedite kao svuda u svetu da se moze pokazati karta u elektornskom formatu naprimer preko telefona a ne da stampanje naplatite 40 evra, info centrima normalizujte radno vreme (ruku na srce tu je vec nesto uradjeno ali ne u potpunosti)!

  • milica

    07:26 // 29. 9. 2016.

    Nemojte dovoditi strance,pregazice ih biciklisti na trotoarima,zgazice ih motociklisti na Tvrdjavskom mostu - pa posle da nam traze odstetu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: