Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 22. 8. 2016.

| Ekonomija

Grad izmirio sva dugovanja prema radnicima “Gorice”

Autor:M. V. Izvor:Južne vesti
gorica-foto-Saša-Đorđević
Najzad dočekali; foto: Saša Đorđević

Oko 200 radnika “Gorice” dobilo je poslednjih osam zaostalih plata za koje je Grad, po ranije isplaniranoj dokapitalizaciji, zajedno sa troškovima utuženja dao 197 miliona dinara. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da su ovim izmirene sve obaveze prema njima. 

Krajem juna je rebalansom gradskog budžeta za “Goricu” preraspodeljeno, prema rečima Bulatovića, 194 miliona dinara.

Taj novac je sada isplaćen, a njima se pokriva osam zaostalih plata za 196 radnika, kao i troškovi prevoza i sudski troškovi. 

Teško je raspolagati novcem u kasi u kojoj novca nema, ali u rangiranju prioriteta i posledica koje mogu nastati neadekvatnim raspolaganjem novcem, odlučili smo da problem ovako rešimo i smatramo da je ovo u najboljem interesu budžeta, jer su posledice neizvršenja širokih razmera - kaže Bulatović.

Naime, on je rekao da je dosad otišlo oko 150 miliona dinara “na troškove suda, advokata i izvršitelja” u procesima koje su pojedini radnici poveli protiv Grada, čime su svi, smatra Bulatović, mnogo izgubili. 

Za tih 150 miliona je moglo da se napravi 70 ulica, pet vrtića, da se reše neki drugi problemi koji godinama opterećuju grad i građane. Na ovaj način smo zaustavili sva dalje utuženja, ali u narednom periodu će stizati troškovi tužbi od onih koji su u postupku izvršenja. U ovom trenutku ne bismo da izlazimo sa procenom koliko će to da bude para, ali će to biti značajna obaveza za budžet - navodi Bulatović.

Gradonačelnik je, kako sam kaže, pokušao da ubedi radnike da ne tuže Grad te da će im sve biti isplaćeno što im se duguje, ali to "u velikoj meri nije urodilo plodom", zbog čega je, tvrdi, razočaran.

V. d. direktor “Gorice” Nenad Mišić se zahvalio radnicima “koji su imali ozbiljnu situaciju u preduzeću i u svojim porodicama” i rekao da “Gorica” i dalje duguje 20 miliona dobavljačima koji “imaju veliko razumevanje i sarađuju, ali moraće da se sačeka”.

Podsetimo, problemi u “Gorici” traju već više od godinu dana. Radnicima su se dugovale plate, a računi su u blokadi. 

Preduzeće je reorganizovanosmanjen je i broj radnikapovećavan kapitalostala javna preduzeća davala su pozajmice, ali finansijski problemi do danas nisu u potpunosti rešeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    21:23 // 22. 8. 2016.

    Kakva demagogija.Radite godinu dana,pare ce vam damo na gomilu,ako i kad imamo.

  • Igra

    19:14 // 22. 8. 2016.

    Kad ce da izmire dugovanja prema sportistima?

  • Beca

    16:20 // 22. 8. 2016.

    Svaka čast,ako je tako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: