Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 15. 9. 2015.

| Ekonomija

Hladnjaču u Beloljinu "koči" administracija?

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
hladnjaca-voce-povrce-hf5.jpg
Dugotrajan proces oko dokumentacije ili samo obećanja?; Ilustracija; foto: agropartner.rs

Iako je početkom godine u više navrata najavljivano otvaranje hladnjače u Beloljinu i upošljavanje 100 radnika, još uvek se ne zna da li će i kada stvarno ona početi sa radom.

Hladnjaču je, prema najavi, trebalo da otvori nemačka firma „Topas prodakšn“ i u nju uloži 5 miliona evra.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović kaže da je izvesno da će fabrika početi sa radom, ali da je u toku priprema projektno-tehničke dokumentacije, detaljne regulacije i da je taj proces dugotrajan.

Očekujemo početak realizacije investicije kada se završe svi ti poslovi oko dokumentacije - kazao je Paunović.

Kako je početkom godine najavljeno, radovi na izgradnji hladnjače trebalo je da počnu u martu, a ugovor o saradnji nemačkog preduzeća i lokalne samouprave potpisan je polovinom januara. Opština se obavezala da obezbedi zemljište na površini od oko 4 hektara u selu Beloljin nedaleko od Prokuplja, dok će investitor sagraditi proizvodne i prerađivačke pogone.

Pored fabrike „Leoni“, ovo je trebalo da bude druga po redu investicija u poslednjih 5 godina koja bi promenila finansijsku situaciju i smanjila nezaposlenost u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    19:17 // 18. 9. 2015.

    Zasto se ne pise da je clan odbora za nabavku lekova nas narodni poslanik prokupacki zet i sa kojom farmaceutskom kucom je u dilu,Dragane izdrzi ovi padaju jos malo im je ostalo.

  • Inzenjer iz inostranstva

    16:40 // 15. 9. 2015.

    Da je to ozbiljna firma, zaduzila bi jednog coveka da resi papirologiju i ne bi gubila vreme. Kakva god bila nasa birokratija, ne verujem u bajke da je jedna ozbiljna kompanija nemocna pred njom. To jednostavno nije moguce

  • Pera Peric

    10:10 // 15. 9. 2015.

    Morate da razumete, brljivi Nemci nisu navikli na besprekornu srpsku birokratiju, pa nikako da pripreme te projekte kako treba. Pa, nije im ovo njihova Nemačka, pa da mogu samo da "podmažu" i odma' sve može. A ne! Ovde mora sve da bude korektno i pod konac. Nikad ništa od tih Nemaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: