Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 4. 6. 2013.

| Ekonomija

I “Gorica” uzima menice

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica1.jpg
Arhivska fotografija

Nakon privatnih preduzeća “MD Git” i “Nisal” Grad Niš je zbog dugovanja izdao menice i jednom javnom preduzeću.

Gradsko veće odobrilo je Javno komunalnom preduzeću “Gorica” izdavanje menica u iznosu od oko 29 miliona dinara.

Kako je pojasnio načelnik Uprave za komunalne delatnosti MIodrag Brešković, dugovanja Grada prema ovom komunalnom preduzeću su mnogo veća.

breskovic Miodrag Brešković, arhivska fotografija- Utvrđeno je da “Gorica” ima potraživanja od Grada Niša u ukupnom iznosu od 64 miliona dinara. Mišljenje Uprave za finansije je da ovo izdavanje menica ne zahteva obezbeđenje dodatnih sredstava u okviru budžeta - rekao je Brešković na sednici Veća.

Postupak i način izmirenja obaveza, kako je rekao Brešković, reguliše se posebnim protokolom koji će zaključiti Direkcija za izgradnju Grada i “Gorica”.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da bez obzira što je ovog puta reč o jednom javnom preduzeću, izdavanje menica ne predstavlja novinu u poslovanju Grada.

- Isti aršin za sve, to znači to. Menice nisu nikakvo kreditno zaduženje Grada. One obaveze koje inače imamo, ovim protokolom preciziramo. To je način na koji preduzeća mogu da preuzmu određena sredstva od banaka i u slučaju kašnjenja isplata oni su ti koji su bankama u obavezi da plate kamatu - rekao je Perišić.

Perišić dodaje da su menice koje će Direkcija izdati garancija “Gorice” da će platiti svoje obaveze dobavljačima. Protokolom će, kako je pojasnio gradonačelnik, biti određeno da se u narednih 7 meseci “Gorici” isplati 29 miliona ravnomernom raspodelom sredstava do kraja godine.

- Isti princip kakav je za privatne firme, takav se pravi i za javno komunalna preduzeća - zaključio je gradonačelnik Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tanja

    17:10 // 5. 6. 2013.

    To je razlog zasto pomenuta ,Gorica, ne sisa travicu ispred Hunday salona u Duvanistu!!!

  • Zaplanjac

    14:44 // 4. 6. 2013.

    Jadan narod Grada Nisa. Pa odakle se stvorise ove nestrucne i nedomacinske licnosti na rukovodecim pozicijama. Unistise sve sto su predhodne generacije stvarale.Jedino su strucni za gomilanje troskova

  • zoran

    11:40 // 4. 6. 2013.

    A ti se doktore kao razumes u menice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: