Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 18. 3. 2014.

| Ekonomija

ITK “Svrljig” prodat za 4,02 miliona dinara

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF8048.jpg
Nekadašnji svrljiški tekstilni gigant prodat po početnoj ceni od 4.018.035 dinara

Deo pokretne i nepokretne imovine Industrije tekstilne konfekcije “Svrljig” prodat je na javnom nadmetanju kupcu Zoranu Mitkoviću po početnoj ceni od 4,02 miliona dinara, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

2 Zgrada sa konferencijskom salom i kuhinjom Prodat je objekat stečajnog dužnika ITK “Svrljig” koji obuhvata zgradu tekstilne industrije i nekadašnji restoran društvene ishrane, površine 1.890 kvadrata, sa pratećom opremom i zalihama.

Prodaja hotela "Kalafat" u centru Svrljiga, iz sastava istog preduzeća ITKS-a, proglašena je neuspelom. 3 Hotel "Kalafat" u centru Svrljiga

ITK “Svrljig” bio je nekadašnji tekstilni gigant sa velikim brojem prodavnica po celoj tadašnjoj SFRJ koji je upošljavao preko 1.000 radnika u vremenu pre devedesetih godina, kada je u svrljiškim fabrikama (Pobeda, ITKS, Ei Akustika, Progres, MIN, Maja, Krzno, Mlekara…) bilo više radnika nego što je Svrljig imao stanovnika.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    22:50 // 18. 3. 2014.

    aman vise ljudi, ukinite ovu nebulozu sa 200 karaktera po komentaru...

  • sale

    22:49 // 18. 3. 2014.

    Do kraja osamdesetih su bili gigant, a onda je 2000 dosao dinkic i upropastio ih kao i ostatak srBske privrede koja je tih deset godina provela u hibernaciji i cekala da opet zavlada svetskim trzistem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: