Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 26. 8. 2016.

| Ekonomija

Inspekcija: Radimo po zakonu, kontrole ugostitelja najavljene ranije

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Zatvoren kafić
Poreske kontrole češće i oštrije; Foto: Vanja Keser

Povodom protesta niških ugostitelja zbog zatvaranja objekata od strane, kako su rekli, “bahate” inspekcije koja slobodno tumači propise, iz republičke Poreske uprave kažu da se kontrole obavljaju u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji i Zakonom o fiskalnim kasama.

Kontrole, ističu, sprovode u cilju povećanja fiskalne discipline i suzbijanja sive ekonomije, a njihova namera je, dodaju, da pre svega “deluju preventivno”.

Sankcije se primenjuju samo prema poreskim obveznicima za koje se utvrdi da ne poštuju poreske propise, dok oni koji poštuju propise nesmetano rade bez obzira na kontrole – saopštili su iz Poreske uprave.

Oni dodaju da su intenzivnije i oštrije kontrole poslovanja ugostiteljskih objekata u toku letnjih meseci najavili ranije, kao i da je to podrazumevalo angažovanje svih inspektora terenske kontrole, njihov rad van propisanog radnog vremena i vikendom, kao i pojačanu kontrolu u većim centrima i u turističkim mestima za vreme održavanja većih manifestacija.

Predmet kontrola je, osim evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, radno pravni status angažovanih radnika u kontrolisanim objektima, kontrola prometa robe kao i kontrola prenosa podataka iz kase putem GPRS-a – dodaju.

Iz Poreske su apelovali na ugostitelje da poštuju propise jer će to, navode, povećati opštu kulturu plaćanja poreza i smanjiti potrebu za kontrolama.

Podsećamo da juče oko 150 niških ugostitelja nije radilo u periodu od 8 do 16 sati u znak protesta zbog toga što inspekcija zatvara objekte zbog najsitnijih prekršaja, i to u vreme održavanja “Filmskih susreta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    20:30 // 26. 8. 2016.

    Inspekcijo, dodji u ul. Pariske komune kod broja 19 i 21 da vidiš šta treba da uradiš. Pogledaj pre toga na YuoTube, Čvorci u Nišu, da znaš šta te čeka da preduzmeš.

  • porez

    16:06 // 26. 8. 2016.

    A oblicu oko tebe kad pijes jedno pice, kao da si im najmilijeg ubio, a ne daju ti racun. Ma platite bre porez! Gde ste bili da podrzite prosvetare, advokate, skupstine stanara?
    I jos jedno...u znak protesta, zatvorite kafice petkom i subotom uvece, ok?

    • vjuer

      09:25 // 29. 8. 2016.

      Ova varijanta za protest petkom i subotom uveče je najbolja, ali u startu neizvodljiva. Tad se nadoknadi na crno za sve izdate fiskalne račune tokom nedelje.

  • Milan Nikolić

    15:37 // 26. 8. 2016.

    Al Kapone je uhapšen zato što nije platio porez, a i danas su kazne za utaju poreza ogromne, jer se iz poreza finansira izgradnja ulica, škola, bolnica. Od moje plate država redovno uzima svoj deo, a oni sve to stvljaju u svoj džep

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: