Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 14. 12. 2010.

| Ekonomija

Italijani kupuju Lozni Kalem

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Učešće na licitaciji za kupovinu atraktivne lokacije sa desne strane ulaza u Nišku Banju, potvrdila je samo jedna firma.

Licitacija će, izvesno je, biti čista formalnost s obzirom da će biti održana sa samo jednim ponuđačem koji će lokaciju kupiti po početnoj ceni od 780 dinara po kvadratnom metru.

Ovu informaciju za Južne vesti potvrdio je načelnik gradske Uprave za imovinu, Ljubiša Janić, koji nije mogao da otkrije ime kompanije. 

Kako Južne vesti saznaju reč je o preduzeću "Italniš", sa sedištem u Nišu, ali koja je osnovana mešovitim srpsko-italijanskim kapitalom. Italijanski partner, prema nezvaničnim informacijama, poseduje nekilo velikih akva parkova u Evropi.

Milan Ranđelović, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj pri kabinetu gradonačelnika, kaže da je po novom Zakonu o planiranju rok za izgradnju svih sadržaja u “Loznom Kalemu” od tri do pet godina.

- Planirana je izgradnja Akva parka sa otvorenim, zatvorenim sadržajima kao i pratećim objektima. U podcelini pod brojem A1 planirani su objekti sportsko-rekreativnog karaktera, kao što su tereni za male sportove i teniski kompleks. Parcela B rezervisana je za spa i velnes centar sa apartmanima koji su namenjeni zdravstvenom turizmu. U delu prema Niškoj banji planiran je hotelski kompleks sa depadansima i mogućim veštačkim jezerom. U sredini celog tog kompleksa biće izgrađena velika parkovska površina. Grad Niš obezbeđuje investitoru priključivanje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i saobraćajnu infrastrukturu - kaže Ranđelović.

Detaljnije informacije vezane za lokaciju "Lozni Kalem" možete videti - ovde.

Poslednji put licitacija za Lozni Kalem raspisana je početkom oktobra 2009. godine. Grad je tada ponudio 20 hektara zemljišta po ceni od 10 evra po kvadratnom metru. Krajem novembra iste godine saopšteno je da su investitori tražili produženje roka, što je Grad prihvatio ali licitacija ni u produženom roku nije zakazana. Februara 2010. godine iz gradske Uprave za planiranje saopšteno je da je razlog za odlaganje bila preparcelizacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    14:19 // 14. 12. 2010.

    Pa nije ta firma kriva sto niko drugi nece da se javi na licitaciju. Grad je procenio koliko mu je para dovoljno i to je pocetna cena za licitaciju. Kada bi bilo vise ucesnika na licitaciji tada bi grad dobio vise para jer bi se ucesnici utrkivali i veca cena dobija, a ovako grad dobija ono sto je sigurno

  • ds

    12:45 // 14. 12. 2010.

    Ma kad je već dato Yuri, Daytehu, Sagemu i ostalima zemljište bez naknade zašto odstupati od ošprobanog recepta.
    P.S. Nakndau za posredovanje ne računam!
    Srećno bilo

  • Mika Mikić

    10:52 // 14. 12. 2010.

    Kako može da bude licitacija sa jednim učesnikom ?To onda nije licitacija već prodaja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: