Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 25. 2. 2013.

| Ekonomija

Italnis ne gradi Akva park u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg
Akva park ostao samo na slici

Posle više od 3 godine ugovor sa Italnisom je raskinut, a Grad bi trebalo tokom dana ovoj italijansko-srpskoj kompaniji da uplati oko 105 miliona dinara i tako stavi tačku na ovu priču.

Iako se spekulisalo da bi nakon raskida ugovora za izgradnju Akva parka na Loznom Kalemu moglo da se uđe u sudski spor, po informacijama iz Gradske kuće to se neće desiti.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da problema sa investitorom nije bilo, a da ih ne treba ni očekivati.

- Ugovorom je definisano da se vrati 90 odsto sume koja je do sada uplaćena i to ćemo učiniti tokom dana. Korektan razgovor je bio, nije bilo problema. Jednostavno više nema interesovanja italijanskih investitora - kaže gradonačelnik.

Zemljište je sada slobodno, a plan je, ističe Perišić, da se ono podeli na tri dela.

- Negde oko 5 hektara bi bilo opredeljeno za Akva park, 3 za Spa centar i hotel sa kongresnom salom, dok bi 7 hektara bilo namenjeno za izgradnju autleta - rekao je Perišić.

Perišić dodaje da već postoje zainteresovani investitori. Kaže da su za Akva park već zainteresovane najmanje dve firme, Tržni centar bi da grade 3 kompanije, a sastanak sa hotelijerima bi trebalo da se održi naredne nedelje.

Gradonačelnik je posebno naglasio da se trenutno radi na utvrđivanju tržišne vrednosti celog kompleksa jer je, po njegovoj oceni, cena po kojoj je prvobitno prodata bila daleko niža od realne.

- Primera radi u Subotici je slično zemljište prodato po ceni od oko 34 evra po kvadratu, dok je u Nišu bilo svega 7,8 evra. Ja očekujem da i u Nišu dođemo do cifre koja će biti 3 do 4 puta veća od one po kojoj je prvobitno bilo prodato - rekao je Perišić

Podsetimo, u priču oko izgradnje Akva parka na Loznom Kalemu sa kompanijom Italnis ušlo se još sredinom 2009. godine. Posle nekoliko produženja roka investitor nije ispunio svoje ugovorne obaveze i Grad je odlučio da ugovor raskine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera detlic

    21:58 // 25. 2. 2013.

    e sada ce bananina marioneta sa sve Bananom dobro da se omasti...Baki je vec preuzeo dizgine u N.banji preuzevsi Videnovica, zna covek posao...A marioneta prica se po gradu bas ima lepljive prste,medjutim ostaju papilarne linije iliti tragovi...

  • paparazzo

    17:02 // 25. 2. 2013.

    150miliona dinara iz dzepove gradjana Niša.Pa dokle vise.Vlasnika Italnisa velikog prevaranta su dobro znali svi funkcioneri u Nišu i svesno ušli u posao sa njim,a sad mora grad da mu isplati novac.Ovo su teški slučajevi kradje i kriminala,i pitam se dokle više....

    • mare nis

      23:02 // 25. 2. 2013.

      ;150miliona dinara iz dzepove gradjana Niša; pa on je vec dao te pare pa mu se sad vraca 90%.a 10 ostaje gradu,ljudi sta je sa vama!????

  • Goran

    15:17 // 25. 2. 2013.

    Ma šta će nam to kada imamo Čair (na kome leti ne može da se uđe u vodu)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: