Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 31. 8. 2015.

| Ekonomija

Izvršitelj prodaje niški Hotel “Grand”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
grand
"Grand" ide na doboš; foto: hotelgrand.rs

Hotel “Grand” u centru Niša, koji je renoviran pre nekoliko godina, na listi je izvršitelja Žarka Dimitrijevića koji je oglasio njegovu prodaju sa početnom cenom od 181 milion dinara.

U kancelariji ovog izvršitelja, novinarima “Južnih vesti” nisu mogli da kažu zbog kolikog duga i prema kome je ovaj moderan hotel završio na listi za prodaju, jer, kako nam je obrazloženo, nismo stranka u postupku.

Ipak, izvesno je da je za 10. septembar zakazana već druga licitacija, jer kako nam je potvrđeno u kancelariji, prva nije prošla, a procenjena vrednost hotela je 605 miliona dinara.

Planirana početna cena na drugoj licitaciji je nešto veća od 181 milion dinara.

Svi zainteresovani bi trebalo da uplate jemstvo od 60,5 miliona dinara pre dolaska na javno nadmetanje.

Inače, Hotel “Grand” od ranije prodaje i njegov vlasnik Srba Ilić zajedno sa ostalim hotelima nekadašnjeg “Srbijaturista” koje je kupio pre desetak godina.

Nijedan od ponuđenih hotela, osim “Granda” ne radi, a njihove cene nisu dostupne na sajtu.

Hotel "Grand" je renoviran 2013, nalazi se u centru Niša i ima 4 zvezdice. Poseduje 120 luksuznih soba i apartmana, dve velike konferencijske sale i restoran.


Saga traje čitavu deceniju

Podsetimo, američka kompanija “Uniworld”, čiji je Ilić vlasnik, kupila je “Srbijaturist” 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da “Uniworld” "nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka".

Nakon toga Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati “Srbijaturist”, ali i isplati 3 miliona evra odštete.

Početkom 2012. “Srbijaturist” je i zvanično vraćen Srbi Iliću sa svim hotelima, a on je oglasio njihovu prodaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    21:53 // 31. 8. 2015.

    Da uplatim 22.000 eura i da imam 51% većinskog kapitala a 49% prodajte ... za kolko oćete ! I podelite lovu na "ravne časti" , s* aram da vi je !

  • Zarko

    20:14 // 31. 8. 2015.

    Ej srbi, kupio nekoliko hotela za sicu pa jos uzeo odstetu od drzave tj. nasih para. Sta se desava, ima li kraja. Sve se dogovorili a mi kao majmuni. Pa u centru Nisa kao stambeni prostor to vredi pet puta vise. Gde je sad Vucic?

  • slavko

    17:54 // 31. 8. 2015.

    A koju ce lovu da uzme izvrsitelj tj.ozakonjeni uterivac dugova?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: