Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 21. 2. 2014.

| Ekonomija

Ljuba Slavković preuzeo "Blok signal"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Blok signal

Zamenik gradonačelnika Niša zatražio je od Agencije za borbu protiv korupcije saglasnost za preuzimanje vlasništva nad preduzećem u kom je do sada bio direktor.

Slavković, koji tvrdi da firmu nije kupio, već da je dobio besplatno, u registru APR već je upisan kao vlasnik 100% udela u "Blok signalu", uz osnivački kapital od 45.000 dinara.

- Pošto firma loše posluje, vlasnici su mi rekli: "Ljubo, ili je ti preuzimaš, ili ide u stečaj" - kaže Slavković,

Reč je o preduzeću koje upošljava nešto manje od 100 ljudi, a primarno se bavi proizvodnjom železničke i komunalne opreme.

Ljubivoje Ljuba Slavković Političar i privrednikPrema podacima sa sajta APR, "Blok signal" je poslednjih godina poslovao sa velikim gubicima. U 2009, 2010. i 2012. godini ukupno je imalo minus od 80 miliona dinara, dok su jedino u 2011. godini ostvarili zaradu, i to od nepuna 2 miliona dinara.

Preduzeće "Blok signal" je ranije bilo deo MIN holdinga, a jula 2003. godine francusko-nemačka kompanija "Foslo-Kožifer" kupila ga je na aukciji po početnoj ceni od 8,8 miliona dinara.

Ljubivoje Slavković je bio direktor tog preduzeća poslednjih nekoliko godina, dok se na funkciji zamenika gradonačelnika Niša nalazi od jula 2012. godine.


Šta kaže zakon?

Iz Agencije za borbu protiv korupcije je Južnim vestima samo potvrđeno da je Slavković zatražio njihovu saglasnost za preuzimanje vlasničog udela u "Blok signalu", ali postupak još nije okončan.

Ipak, vredi podsetiti da je Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije nosiocima javnih funkcija zabranjeno osnivanje preduzeća dok su na vlasti.

Pored toga, ako svoju funkciju obavljaju sa punim radnim vremenom, zabranjeno im je da "vrše funkciju upravljanja, nadzora ili zastupanja privatnog kapitala u privrednom društvu, privatnoj ustanovi ili drugom privatnom pravnom licu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Перица Мали

    22:13 // 26. 2. 2014.

    Пештерца протерати под хитно у планине да овце чува.Каква привреда, за њега је то шпанско село.Јадна ли је ова СНС,зна ли Вучко за овог лика.

  • bobiknjaz

    08:29 // 24. 2. 2014.

    ... koja je ovo zemlja, majko mila...

  • Sloba

    08:17 // 24. 2. 2014.

    To je pravi PRIVREDNIK?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: