Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 28. 10. 2014.

| Ekonomija

Loši prihodi smanjili realizaciju niškog budžeta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradsko-vece-10.dec.jpg
Gradsko veće usvojilo Izveštaj o izvršenju budžeta, arhivska fotografija

Upoređujući prihode i rashode, od januara do septembra ove godine, budžet Grada Niša realizovan je svega pedesetak odsto. Gradonačelnik Niša kaže da je trošeno koliko se imalo.

Od projektovanih nešto više od 10 milijardi dinara, do kraja devetog meseca u godini potrošeno je nešto više od 5 milijardi. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je zatajila Uprava za planiranje sa naplatom lokacijskih dozvola i legalizacije.

Kvartalne planove trošenja novca pravimo na osnovu ekonomske realnosti. Oni bi trebalo, po nacrtu budžeta, da budu po 2,5 milijarde dinara, međutim naši planovi su ostvareni sa po 1,75 milijarde dinara, jer je to realni priliv koji se pojavljivao. Izvršenje budžeta je, sa prilivom koji je bio, jedino moguće. To je ono što je ušlo od sredstava u grad, koliko uđe, toliko ćemo potrošiti - rekao je gradonačelnik.

Perišić očekuje da do kraja godine realizacija bude sedamdesetak odsto. Kaže da je prethodnih dana bilo većih priliva od taksi koje je platio investitor koji planira da na prostoru nekadašnjeg motela “Medijana” gradi tržni centar.

Ukupno 120 miliona vezano za konverziju i plaćanje komunalija. Vrlo često investitor dođe, uzme neku zemlju, dođe do lokacijske dozvole i ne uplati dažbine za dobijanje građevinske dozvole. Uz legalizaciju to mogu biti jedini načini da se povećaju prihodi do kraja godine - kaže Perišić.

Gradonačelnik naglašava da je do kraja 2014. ostalo još svega 2 meseca i da se već uveliko razmišlja o narednoj godinu i načinima za povećanje dohodovne strane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    00:05 // 30. 10. 2014.

    Lose prihodovanje strucnih ljudi,pa zato otimate od dece i trudnica,dete mi se rodilo 7 januara i jos niste isplatili ono sto mu sleduje ali je bitno da su vasi dzepovi puni gospodo strucnjaci

  • Mnogo nam je bolje sa SNS!

    23:32 // 29. 10. 2014.

    Koliki DILETANT moras da budes pa da promasis prihode budzeta za 50% i to posle TRECE revizije budzeta?
    Perisic, Bulatovic i njihovi kadrovi - Nije vazno sto su nesposobni, vazno da su njihovi!

  • Mary Merlak

    14:11 // 29. 10. 2014.

    loši prihodi?
    što lepo ne kažete-loše gazdovanje, troškarenje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: