Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 23. 3. 2013.

| Ekonomija

Ministar: Vranje dobija luku

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Milan Bačević

Milan Bačević, funkcioner SNS tokom posete Vranju najavio da će na plovnom kanalu "Dunav-Morava-Vardar" ovaj grad imati luku.

Bačević, koji je i ministar rudarstva i prostornog planiranja, boravio je danas u Vranju, kako bi sa čelnicima grada razgovarao o važnim pitanjima vezanim za rudnike na teritoriji okruga, ali je na konfereciji za novinare koja je održana u prostorijama SNS-a u Vranju pričao i o „velikom državnom projektu“ izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava -Vardar.

- Ovaj projekat  predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju, ali i za Vranje koje ima posebnu poziciju kao najveći gravitacioni centar u južnoj Srbiji koji  treba da postane velika luka pre ulaska u Makedoniju, zbog čega je projekat "Kanala Morava" uz projekat izgradnje gasovoda Južni tok od velikog značaja za Vranje – rekao je Bačević.

On je još najavio da  će u ponedeljak potpisati ugovor o nastavku realizacije projekta o izgradnji plovnog kanala sa kineskim razvojnim fondom.

- Ukoliko taj projekat budemo realizovali lepa je budućnost pred nama. Mi kao država nismo u stanju da sami finansiramo taj megalomanski poduhvat, ali postoje države koje su voljne da investiraju u velike srpske projekte – istakao je ministar Bačević.

Prema njegovim rečima, Srbija je u obavezi da stvori uslove za investiraje i da garantuje sigurnost investicija.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Suncica Pejic

    03:35 // 15. 2. 2014.

    Jesu li nam kinesi zavsili prolekat,Selova, pa Jugoros gas,onaj cuveni gasovod,pa most u beograd za ogromne pare ,pa da li kinezi prodadose kosovsku zemlju,ili sami srbi i za koje pare.Dosta vise.

  • Suncica Pejic

    03:30 // 15. 2. 2014.

    M
    inistri ko ministri poceli svi da lice na djukicku svi treba da su malo na tretman iz njene struke jer sprovode u delo onosto je samo njihova licna potreba ko pita neradan i besan narod.

  • Slavica

    00:58 // 28. 3. 2013.

    Megalomanija, to je tacno! Kinezi mogu da nam izgrade kanal koji ce da spaja Moravu sa Vardarom,duzine 250-300km. Koja VODA ce proticati tim kanalom, Morava sa vodotokom na sever a Vardar na jug??? Nigde u svetu ne postoji slican projekat!U letnjim mesecima nemogu ni polja da se navodnjavaju jer cak i Morava takoreci presusi. Amerikanci su izgradili Panama-Kanal i bio je u njihovom vlasnistvu 100 godina, po tom principu ce nam i Kinezi izgraditi kanal i ako treba 10 luke i oni ce naplacivati takse nama, pa bilo susa ili poplave. Ministre, ulozi te pare u pametnije projekte infra-strukture, zeleznicu, aerotransport bice bolje za sve nas!

    • saki

      12:26 // 12. 4. 2013.

      proguglaj malo pre nego sto ostavis neki glup komentar!!! ljudi prave ovo: http://www.google.rs/imgres?um=1&hl=sr&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbnid=t_QAQj9NSXPAiM:&imgrefurl=
      http://www.zezas.me/2011/04/vodeni-most-u-nemackoj.html&docid=4B6H
      wNgbr18RmM&imgurl=
      http://2.bp.blogspot.com/-qqT-hmuHrMY/TaMT5bc3tLI/AAAAAAAAfG0/-rwWJvAvxv4/s1600/vodeni-most.jpg&w=640&h=387&ei=qOBnUbKgK8GWPfC6gagK&zoom=1&ved=
      1t:3588,r:0,s:0,i:76&iact=rc&dur=436&page=1&tbnh=173&tbnw=288&start=0&ndsp=26&tx=151&ty=104, da da ne naprave vodenu predvodnicu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: