Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 30. 5. 2020.

| Ekonomija

Ministarstvo: Nišlije neće plaćati kamatu za zemljište aerodroma

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
aerodrom
Oprost kamate, ne i duga; foto: arhiva JV

Nakon tvrdnji iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju da će Nišlije od 29. jula plaćati 200.000 evra mesečnu kamatu za zemljište poklonjenog aerodroma, oglasilo se Ministarstvo odbrane iz kojeg saopštavaju da naplate kamate ipak neće biti.

U šturom saopštenju kao reakciju na saopštenje NKD-a, Ministarstvo napominje da je problem stvorila prethodna vlast još 2009. godine, ali da građani Niša neće ispaštati za ranije greške.

Grad Niš neće plaćati nikakve kamate i zbog problema koji je napravila prethodna vlast neće ispaštati građani Niša. Ministarstvo odbrane najavljuje hitan sastanak predstavnika Grada Niša, Republičke direkcije za imovinu i Ministarstva odbrane u cilju rešavanja nasleđenog problema dugovanja Grada Niša za oduzeto zemljište - stoji u saopštenju.

Mladen Jovanović iz NKD-a ocenjuje odluku Ministarstva kao vrlo dobru, ali kaže da pitanje kamate nije jedino što muči Nišlije.

Dobro je što se konačno prišlo rešavanju tog problema, nije bilo potrebno čekati 2 godine na to. Međutim, brine i dalje što govore o kamati, a ne o regulisanju kompletnog duga. Zemljište je uzela Republika, ono je dobilo na vrednosti dobrim radom aerodroma dok je bio pod lokalnim vlastima. Njega treba celog regulisati i videti da li je sada i država dužna gradu - kaže Jovanović.

On dodaje da je stav Nacionalne koalicije za decentralizaciju da se ceo dug reguliše i to pre održavanja izbora 21. juna.

Dobra je najava da se neće naplaćivati kamata, ali to nije ispunjenje svih naših zahteva, mi tražimo regulisanje celog duga. Tražimo da se sve reguliše i da ne ulazimo u novi ciklus vlasti sa tim dugom na teretu građana jer je zemljište već oduzeto - kaže Jovanović.

Podsetimo, reč je o zemljištu koje su Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja oduzeli Nišu pre 2 godine zajedno sa niškim aerodromom, a pitanje dugovanja do danas nije rešeno, pa bi prema dosadašnjim odlukama građani Niša od 29. jula trebalo da plaćaju 200.000 evra mesečno samo za kamatu Ministarstvu odbrane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sargarepa na dugom stapu ne prolazi vise.

    08:20 // 1. 6. 2020.

    Probleme licno oni prave sa svojom laznom opozicijom koja muti vodu.Ne dozvolite da vas lazu SNS,BABE,SRS i SPS.Lazu bez morala i stida.Licni profit

  • Nishlija

    09:42 // 31. 5. 2020.

    U poklonu je trebalo da stoji i da novi vlasnik preuzima sva eventualna dugovanja. Koliko znam toga nema pa mora da ima ODGOVORNOSTI ONIH STO SU POKLONILI. Drugo, od izjave da necemo placati kamatu nema nista dok ne objave Odluku o tome javno. Ovako, ako izgube vlast u Nisu, onda kazu kamata i dug mora da se placaju. Ko posten jos uvek i razmislja da glasa za ovakve prevarante?

    • Bil

      11:12 // 31. 5. 2020.

      Tako je bilo i kad su poklanjali aerodrom. Ulozicemo milione, uradicemo hiljde stvari, letecemo na mars... ali, nista od toga nije stavljeno na papir. Samo obecanja. Tako i sad pred izbore

  • Mara

    21:52 // 30. 5. 2020.

    Teško nama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: