Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 28. 10. 2013.

| Ekonomija

Montenegro Erlajns skup, čeka se “Air Serbia”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
aerodrom-nis.jpg
Ko će leteti iz Niša?; foto: Aero Icarus/Flickr

Iako još nije donešena konačna odluka, po svemu sudeći, Grad Niš neće produžiti saradnju sa Montenegro Erlajnsom. Direktor "Air Serbia" pozvan u Niš. U igri i "Wizz Air".

Nakon razgovora gradskog rukovodstva i predstavnika Montetenegro Erlajnsa, crnogorski avio prevoznik je posalo novu ponudu od 3 leta nedeljno uz subvencije Grada.

Ipak, subvencije u zimskom periodu su, prema rečima gradonačelnika Zorana Perišića, neizdržive.

- U tom periodu prosek putnika na jednom letu je 12. Kada je broj putnika ovako mali, subvencije na mesečnom nivou prelaze cifru od 100.000 evra. Žao mi je, ali u budžetu Niša nema para za subvencionisanje ovakvih letova - rekao je Perišić.

ilustracija Avioni "Air Serbia" možda i na niškom Aerodromu; foto: Dejan Milinković/WikipediaPerišić kaže da će kontinuitet letenja sa niškog Aerodroma pokušati da se održi letovima nove kompanije “Air Serbia”.

- Poslao sam projekciju broja putnika iz prethodnih meseci, imao sam razgovore sa pomoćnikom direktora “Air Serbie” Stevanom Šipkom. Postoji ideja o jutarnjem letu Niš-Beograd i večernjem vraćanju u Niš. Pre neki dan mi je delegacija iz Mađarske najavila dolazak predstavnika kompanije “Wizz Air” na pregovore, tako da je i to jedna od mogućnosti - rekao je gradonačelnik Niša.

On je dodao da je nedavno na promociji prvog aviona “Air Serbia” razgovarao i sa direktorom kompanije Danetom Kondićem i pozvao ga da u narednim danima poseti Niš.

Iako letnji red letenja zvanično traje do 31. oktobra, prema informacijama do koji su došli novinari Južnih vesti, Montenegro Erlajns više ne leti sa niškog Aerodroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad mijalkovic

    10:38 // 13. 11. 2013.

    Primer karta za Majami iz Budimpeste kosta 560 Eura a iz Beograda 800 eura , naravno povratna , i sa prevozom do Budipeste je opet jeftinije , ZASTO ?Opet Beograd , dok ima ovce ima i vune

  • nenad mijalkovic

    10:34 // 13. 11. 2013.

    Gradu Nisu treba veza sa evropskim gradovima i veza za svetske gradove jer Nis sa okruzenjem ima oko 350 000 ljudi i naravno da ima ko ce putovati avionom ali uz razumne cene .

  • nenad mijalkovic

    10:30 // 13. 11. 2013.

    Nerzumem kako ce biti profitabilno letenje NIs Beograd i obrnuto kada dobrim kolima stizete za dva sata ili dva ipo i avionom isto , cekiranje dolazak na aerodrom i sa aerodroma pa vidite .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: