Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 27. 8. 2015.

| Ekonomija

Niš čeka investitore na 21 lokaciji

Autor:I. MilosavljevićIzvor:Južne vesti
ei niš
EI Niš vodeća lokacija za buduće investitore; foto: MIC

Spisak lokacija podobnih za finansiranje na jugu Srbije predvode Elektronska i Mašinska industrija. Niš nudi mnogo potencijalnim investitorima, piše u priručniku lokacija RRA “Jug”.

Svi zainteresovani investitori, domaći i strani, moći će uz pomoć priručnika koji je izradila niška Regionalna razvojna agencija “Jug” da izaberu neku od ponuđenih lokacija sa čitavog juga Srbije.

priručnik Petković i Mihailović prezentovali priručnik; foto: JVIvan Mihajlović, koordinator projekta, kaže da su se posvetili lokacijama kod kojih su rešena pitanja poput komunalne infrastrukture i imovine.

U saradnji sa opštinama došli smo do lokacija koje su spremne i zrele za finansiranje. Prikupili smo sve bitne informacije koje su potrebne investitoru da bi uložio u neku lokaciju. Centralna mesta što se Niša i "braunfild" lokacija tiče zauzimaju Mašinska i Elektronska industrija – kaže Mihajlović.

Iz RRA “Jug” poručuju da su pored lokacija, za potencijalne investitiore napravili i analizu projekata koji bi bili najuspešniji i najprofitabilniji.

Identifikovali smo moguće oblasti i projekte za javno i privatno partnerstvo u regionu za niški i pirotski okrug. Odradili smo analizu više zakona kao što su Zakon o javnim nabavkama, Zakon o komunalnim delatnostima… Pronašli smo njihovu interakciju i najbolji način za njihovu primenu, što će znatno olakšati ulagačima potragu za mestom za investiciju – pojašnjava Ivan Petković, menadžer projekta.

priručnik Priručnik za privlačenje investitora; foto: JVProjekat pravljenja spiska lokacija za investitore finansijski je podržala Evropska unija, a rađen je sa bugarskim partnerima iz Kostinog Broda.

Osim toga, nekoliko službenika iz Nišavskog i Pirotskog okruga prošlo je obuke za privlačenje investitora.

Priručnik će biti dostupan na sajtu RRA “Jug”, a koristiće ga i Centar za privlačenje investicija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sedite_djaci_jedan

    10:03 // 1. 9. 2015.

    Gospodo draga, ovakvi komentari samo govore o tome da Vi ni ne znate šta je činiti, a pljujete druge koji nešto urade. Zato smo mi brod koji tone. Svaku dobru inicijativu ili pokušaj da se nešto promeni Vi dočekate na nož. Vi ste zapravo ona masa ljudi iz Domanovićevog Mrtvog mora. Bravo za glupost gospodo draga. SEDI JEDAN!

  • Petar

    20:57 // 28. 8. 2015.

    Ovi kadrovi Selje Ilica, na celu sa Bojanom Avramovicem su bruka za ovaj Grad. Avramovicu tvojoj bahatosti i gluposti nikad kraja.

  • čekalica

    17:12 // 28. 8. 2015.

    Blam i sramota.Ovi "stručnjaci"čekaju? Čekaju voz što doći neće ili čekajući Godoa. Dal su investitori budale da mole ove likove da bi uložili neku kintu.Možda i naiđe neki čoban sa ovce.

    • učiteljica

      11:59 // 1. 9. 2015.

      ti sigurno radiš i imaš dobar posao i dobru platu i redovno ideš na godišnji odmor u toplije krajeve i kupuješ sebi i porodici (ukoliko je imaš) sve što vam je neophodno i ne brineš za budućnost jel da?
      Ukoliko je odgovor DA - što se buniš uopšte
      Ukoliko je odgovor NE - a zašto ne želiš da neko uradi nešto dobro za ovu bednu sredinu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: