Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 14. 4. 2016.

| Ekonomija

Nova avio-linija od Niša do Dortmunda

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
vizer

Mađarska avio-kompanija “Wizz Air” od 20. avgusta uvodi još jednu liniju sa niškog aerodroma. Avioni ove kompanije leteće do nemačkog grada Dortmund i nazad tri puta nedeljno.

Sa aerodroma “Konstantin Veliki" će ka ovom gradu, koji je u blizini Dizeldorfa i Esena, avioni leteti utorkom, četvrtkom i subotom.

To je nešto što smo najavljivali već mesecima. Tu liniju prema Nemačkoj. Poslovna politika kompanije "Wizz air” je takva da su istražujući tržište došli do toga da je Dortmund najatraktivnija destinacija i da će tu imati najveću popunjenost letova. Dobro je da niški Aerodrom polako počinje da zauzima mesto na nebu Evrope - rekao je Perišić.

Novi let je već u prodaji, a karte se mogu rezervisati preko sajta wizzair.com po ceni od 2.899 dinara u jednom smeru. 

Već je prodato prvih 5 karata. Poređenja radi, let iz Beograda do Dortmunda košta nešto manje od 19.000 dinara. Očekujem da će ova linija biti atraktivnija od postojećih - rekao je Perišić.

On je za narednu nedelju najavio “novo iznenađenje”. Pretpostavlja se da je reč o dolasku novog avio-prevoznika i pokretanju novih linija, ali kako je rekao gradonačelnik, zbog pravila dobrog poslovanja nije mogao da kaže o kome je reč.

Podsetimo, avioni kompanije “Wizz Air” od prošlog leta iz niške vazdušne luke lete ka Bazelu i Malmeu.


Ipak uz subvencije

Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišič više puta isticao kako sada operateri lete sa niškog aerodroma ka atraktivnim destinacijama i bez subvencija, kritikujući prethodnu vlast koja je doplaćivala prazna sedišta na letovima kompanija “Montenegro Erlajns” i “Wind Jet”.

Međutim, kako je potvrdio, Grad ne plaća prevoznicima ništa, ali zato daje Aerodromu kako bi cena aerodromskih usluga bila niska i konkurentna.

Ne subvencionišemo kompanije. Plaćamo Aerodromu kako bi mogao da funkcioniše, jer on ima zaposlene i troškove poslovanja - rekao je Perišić.


Kargo saobraćaj i čarteri za Rusiju

Zbog nove linije direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović očekuje da već naredne godine niška vazdušna luka ima više od 100.000 putnika na godišnjem nivou.

Takođe, kako kaže, radiće se i na poboljšanju kargo saobraćaja, a Rusi već rezervišu mesta po srpskim banjama.

Imamo najavu za čarter letove iz Moskve. Aranžmane prodaje jedna turistička agencija iz Rusije i očekujemo 7 letova na relaciji Moskva - Niš - rekao je Đurđanović.

Nova mašina koja bi trebalo da stigne tokom leta, takozvani “kargo louder”, trebalo bi da poveća, priča Đurđanović, i broj tona koje će odleteti iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pasha

    10:12 // 15. 4. 2016.

    Bravo, konačno pravi potez, nećemo morati više za Beograd iz Niša :)

  • Mladen Popović

    22:29 // 14. 4. 2016.

    Sada svi možemo lepo da spakujemo kofere i pravac Nemačka da se više nikada ne vratimo

  • Seki

    20:23 // 14. 4. 2016.

    Sada ce uskoro Memmingen i jos neka linija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: