Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 17. 12. 2014.

| Ekonomija

Odbornici usvojili budžet za 2015. godinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
odbornici
Skupština usvojila budžet, arhivska fotografija

Uz brojne kritike odbornika opozicije, niška Skupština većinom glasova odbornika usvojila je budžet Grada za narednu godinu planiran na oko 10 milijardi dinara.

Najviše kritika došlo je od članova Demokratske i Socijaldemokratske stranke koji su uglavnom imali primedbe na ukupnu sumu koja je planirana, ali i na uvećanje i uvođenje nekih novih komunalnih taksi.

Svaki budžet koji se bazira na tome da se povećaju porezi i da se povećaju takse je osuđen na propast, jer se na taj način seče grana na kojoj se sedi. Izvorni prihodi budžeta baziraju se na pokretanju investicija i zapošljavanju. Šta je sa tim? - upitao je odbornik DS-a Miodrag Radović.

Odbornik SDS-a Boban Mihajlović najviše se osvrnuo na nove namete za preduzetnike.

Takse će voditi do zatvaranja pojedinih privatnih firmi i gubitka radnih mesta. Uvećanje za banku i malog privrednika od 40 odsto za reklame nije isto. Trebalo je da konsultujete struku, da konsultujete neko udruženje i iste biste informacije dobili - rekao je Mihajlović za skupštinskom govornicom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da mu “teško pada naknadna pamet” odbornika opozicije koji su nekada imali visoke funkcije u vlasti.

Oni sada otvaraju oči građanima Niša time kako mi povećavamo poreze, a ne time što je neko 2011. godine uzeo 15 miliona evra kredita koje mi sad vraćamo. Neke vraćamo i sa kamatnom stopom od 11 procenata. Sada možete dobiti kredit sa kamatnom stopom manje od 4 odsto. Budžet je odraz onoga što Grad u ovom trenutku može - rekao je Perišić.

Perišić je dodao i da je posle 6 godina prvi put održana javna rasprava, istini za volju istog dana kada je ovaj važan dokument usvojen na sednici Gradskog veća i trajala je svega oko 2 sata.

Takođe, naglasio je prvi čovek Niša, na budžet nije bilo amandmana.

Podsetimo, budžet za 2015. godinu projektovan je na oko 10 milijardi dinara uz najavu da bi u januaru mogao da se koriguje zbog uzimanja kredita za refinansiranje kredita o kojima je i gradonačelnik govorio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:03 // 18. 12. 2014.

    jos jedan procerdan dan,jos 63 dnevnica isplaceno nizasta!

  • Jelena

    14:55 // 18. 12. 2014.

    Lako je opoziciji da kritikuje,kad su bili na vlast ovaj narod brzo zaboravlja sve njihove brljotine.Ljubomorni su na budzet koji je najrealniji i kakav oni nisu mogli da osmisle jer su mnogo alavi

  • Zoran Jovanovic

    09:51 // 18. 12. 2014.

    Periša je dobro rasporedio novac!Ljudi prosto ne razumeju jer ne mogu da razmišljaju na Perišićevom nivou razmišljanja i razumevanja!Ni ja ga ne razumem pa ga podržavam jer on je doktor a ja nisam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: