Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 2. 10. 2014.

| Ekonomija

Osnovano Udruženje poslovnih žena Pčinjskog okruga

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
udruzenje-poslovnih-zena.jpg
Udruženje će okupiti preduzetnice iz Vranja, Hana, Surdulice, Bosilegrada i Trgovišta

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ Srbije) nekoliko godina unazad, kroz brojne projekte podržava širenje mreže udruženja poslovnih žena u Srbiji.

Nakon uspešno novoosnovanih udruženja u Novom Pazaru, Zaječaru i Subotici, i Pčinjski okrug je dobio Udruženje poslovnih žena koje je podržala i Ambasada SAD.

Novoosnovano Udruženje će obuhvatati preduzetnice iz nekoliko opština južne Srbije: Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad i Trgovište, a ova inicijativa, pored podsticanja žena da se bave preduzetništvom, teži i ka pružanju mogućnosti za samozapošljavanje i ekonomskom osnaživanju žena u Pčinjskom okrugu.

Sastanku u Vinariji Aleksić, čije su vlasnice tri sestre Aleksić, pored rukovodstva Udruženja poslovnih žena Srbije, prisustvovali  su i predstavnici Ambasade SAD, predstavnici lokalnih vlasti i preduzetnica iz Vranja i okoline.

U uvodnim izlaganjima, predsednica UPŽ Srbije dr Sanja Popović Pantić je predstavila projekat i aktivnosti koje predstoje u narednom periodu. Ona je navela i da će UPŽ Srbije sa ženama u Vranju raditi na strateškom planu za osnivanje i registraciju nove organizacije civilnog društva, kao i na pojačavanju njihovih tehničkih i upravljačkih kapaciteta u smislu održivosti.

Ispred donatora projekta obratio se i Dru Giblin, ataše za kulturu Ambasade SAD u Beogradu.

- Ambasada SAD je i ovoga puta sa velikim zadovoljstvom podržala projekat Udruženja poslovnih žena Srbije, koji za cilj ima širenje mreže udruženja poslovnih žena u Srbiji. Od ženskog preduzetništva sve više zavisi privredni razvoj svih zemalja, ne samo SAD-a, već i Srbije i celog Balkana. Zbog toga su ovakvi projekti važni za vašu zemlju, jer ohrabruju preduzetnice i pomažu im da započnu svoj biznis, a to je ogromni potencijal vaše zemlje koji treba iskoristiti -  rekao  je Giblin.

Među govornicima je bio i Zoran Antić, gradonačelnik Vranja, koji je dao politički i ekonomski okvir u kome se realizuje poslovanje ženskog preduzetništva u Pčinjskom okrugu.

Za predsednicu UPŽ Vranje izabrana je Tijana Milovanović, a potpredsednicu Maša Bubanj.

U svom prvom obraćanju Tijana Milovanović je iznela da će kroz Udruženje biti realizovane razne obuke i tematski skupovi koji treba da doprinesu što boljem razvoju i umrežavanju preduzetnica Pčinjskog okruga. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: