Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:37, 23. 12. 2014.

| Ekonomija

Otvoren novi pogon fabrike nameštaja u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Ministar-privrede-Zeljko-Sertic-Trilord-Svrljig-foto-Aleksandar-Kostic-JUZNE-VESTI.JPG
Ministar je u Svrljigu rekao da je država opredeljena za razvoj malih preduzeća

Podsticajnim sredstvima Fonda za razvoj i SIEPA-e fabrika "Trilord“ uposlila je 60 Svrljižana u novom pogonu koji je svečano otvorio ministar privrede Željko Sertić.

2 Sertić je svečano otvorio novi pogon za 60 novozaposlenihMala svrljiška firma koja posluje desetak godina i koja se u početku bavila rezanjem sunđera, značajno je proširila podsticajnim sredstvima svoju proizvodnju i asortiman, pa će se u novom pogonu proizvoditi i nameštaj.

Svečano otvarajući novi pogon u Svrljigu, ministar Sertić je rekao da je država opredeljena da podstiče mala i srednja preduzeća u kojima je, kako je naglasio, budućnost Srbije, jer se ovakva manja preduzeća sa 20, 50 i 150 zaposlenih, najlakše transformišu kada se tržište prezasiti njihovim proizvodima i najlakše "preživljavaju“ tržišne krize.

Sertić je istakao da je "Trilord" primer da programi Fonda za razvoj i SIEPA-e mogu biti uspešni u smislu proizvodnje, a da su obezbeđena sredstva za Fond za razvoj koji će nastaviti da pomaže sa niskim kamatnim stopama naročito nerazvijene opštine, poput Svrljiga.

3 Ministar sa privrednicima i predstavnicima lokalne samoupraveZa nove zaposlene, njih 60, fabrika „Trilord“ je dobila 4.000 evra po radniku, a do sada su, po rečima vlasnika Ranka Jovića, iskoristili 6 kredita Fonda za razvoj od kojih su 3 vraćena, a 3 se koriste. Firma trenutno ima 70 radnika i njeni proizvodi se izvoze u Grčku, Crnu Goru i Republiku Srpsku.

Ministar je pre otvaranja pogona fabrike, razgovarao sa predsednicom opštine Jelenom Trifunović i narodnim poslanikom iz Svrljiga Milijom Miletićem, a potom u sali lokalne Skupštine i sa svrljiškim privrednicima koji su izneli svoje probleme i predloge, a ministru i njegovim saradnicima prezentovani su potencijali pogodni za razvoj privrede na ovom području.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    07:58 // 24. 12. 2014.

    Jesam od Jovića al sa Rankom nemam veze pa pozivam sve koji imaju info o nepravilnostima njegovog rada da to iznesu na ovom prostoru komentara. Nemojte ogovaranja već činjenice, jer to je pravi put!!.

  • tuzan

    18:43 // 23. 12. 2014.

    ovaj"Trilord"se samo bavi secenjem sundjera,i farbanjem stolica,nema ni jednu stolarsku masinu a uzeli ogromne pare na kreditima,a njen vlasnik je unistio svrljisku industriju namestaja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: