Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 23. 1. 2015.

| Ekonomija

Poljoprivrednici izviždali gradonačelnika na dodeli subvencija

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Untitled-1.jpg
Poljoprivrednicima je novac trebao biti isplaćen 2013. godine

U Vučju kod Leskovca 332 poljoprivrednika potpisali su ugovore o dodeli podsticajnih sredstava u ukupnom iznosu od 11,7 miliona dinara.

U sred govora gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića u prepunoj sali lokalnog Doma kulture, poljoprivrednici su u jednom trenutku negodovali, tvrdeći da su za subvencije prevareni od strane prethodne vlasti i da im tada obećana sredstva nikada nisu bila uplaćena.

Cvetanović je pokušao da ih uveri kako su sredstva već uplaćena na njihove tekuće račune, a njegovi saradnici su ga ubeđivali da se ne obazire na zvižduke i prozivke “nekolicine” prisutnih.

Neka, ja želim da ih čujem. Poznat sam po tome da volim neposrednu komunikaciju sa građanima i da uvek saslušam njihove probleme i pokušam da rešim ono što ih muči. Već sam rekao i ponoviću, pošto očigledno to niste čuli: ova sredstva su vam danas uplaćena - kazao je Cvetanović i smirio poljoprivrednike.

Deo nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača iz ove varošice nadomak Leskovca tvrdi da su zapravo ova sredstva, od donošenja Odluke 2013. godine, izgubila na vrednosti. 2 Sredstva iz 2013. isplaćena 2015. godine

Samim kašnjenjem isplate i padom vrednosti dinara u odnosu na evro, vrednost subvencija je umanjena. Mi smo mehanizaciju plaćali po drugom kursu u odnosu na sadašnji i smatramo da smo oštećeni - objasnio je za Južne vesti jedan od poljoprivrednika koji je danas potpisao ugovor.

Sredstva su dodeljena po osnovu subvencija za razvoj poljoprivrede, a na osnovu odluke Fonda za razvoj poljoprivrede Grada Leskovca iz 2013. godine. Namenjena su za subvencionisanje tehničke opremljenosti, odnosno obezbeđivanje dela sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije i isplatu subvencionisanih kamata na dugoročne kredite.

Podsticajna sredstva već su podeljena u Grdelici (6,5 miliona), a nakon Vučja će biti dodeljena poljoprivrednicima u Manojlovcu, a zatim Brestovcu , Pečenjvcu i Leskovcu.

Tokom 2014. godine, po konkursu iz 2013. isplaćeno je blizu 20 miliona dinara za subvencionisanje plasteničke proizvodnje i unapređenje voćarstva i vinogradarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lele

    17:35 // 24. 1. 2015.

    Maltretiranje 320 ,,seljaka,,iz vucjanskog kraja, da prvo dodju u opstinu,a zatim na licnu promociju i da mu jos aplaudiraju sto im je njihove pare dao posle godinu ipo.
    Da nije malo mnogo!

  • Posmatrac

    15:53 // 24. 1. 2015.

    O kakvoj prethodnoj vlasti je ovde rec! Pa taj isti je i tada bio na vlasti!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: