Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 26. 2. 2015.

| Ekonomija

Pomoć u opremi niškom od beogradskog aerodroma

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Pomoć u oživljavanju niške vazdušne luke

Aerodrom „Nikola Tesla“ poklonio je niškoj vazušnoj luki kontigent opreme za opsluživanje aviona koja će, kako kažu, omogućiti bezbedniji i lakši rad. 

Predstavnici beogradskog aerodroma dostavili su danas u Niš vozilo za vuču vazduhoplova, vozilo za odleđivanje aviona, viljuškar, terensko vozilo za patrole, snegobacač, alat, podmetače za točkove i 35 radio stanica. 

Da bi kompanije došle na niški aerodrom i da bi letele sa niškog aerodrom, moramo povećati bezbednost, a time i njegovu konkurentnost - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

aerodrom Prema rečima v.d. generalnog direktora aerodroma “Nikola Tesla“ Saše Vlaisavljevića, tim stručnjaka će “snimiti situaciju” na niškom aerodromu i videti šta je još neophodno od opreme, kako bi se to našlo u narednoj isporuci pomoći pred početak sezone.

Ne možemo da utičimo na kompanije da lete iz Niša, to je komercijalna problematika. Možemo da utičemo da niški aerodrom bude alternativa beogradskom i da pomognemo u domenu tehnike i tehnologije - rekao je Vlaisavljević.

Inače, u poslednje četiri godine beogradski aerodrom donirao je kolegama u Nišu u novcu i opremi oko 300 miliona dinara.

Prema sporazumu koji je danas potpisan, oko 45 zaposlenih sa niškog aerodroma u Beogradu će proći jednodnevnu edukaciju, dok će njih desetak tamo biti na višemesečnoj obuci.


Novi letovi pod znakom pitanja

Iako niški aerodrom trenutno pregovara sa niskotarifnim kompanijama o letovima ka Minhenu i Tivtu, vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Vladica Đurđanović kaže da nije izvesno da će tih linija i biti.

Avio-kompanije su zainteresovane za različite gradove, a da li će leteti do tih gradova iz Niša zavisi od njih. Dali smo im predloge za neke gradove, sada je na njima da to usvoje ili ne. Da li će naći ekonomsku računicu, njihova je odluka - rekao je Đurđanović.

Podsetimo, niskobudžetna kompanija “Wizz air” od kraja juna leteće iz Niša za Malme i Bazel.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Putnik

    13:36 // 2. 3. 2015.

    Aeodrom Nikola Tesla broj putnika 2014 4,7 miliona! Niski aeodrom da ima i 200.000 nikada nemoze biti konkurencija.

  • Nislija50

    15:18 // 27. 2. 2015.

    Sto ne kazete pravu istinu, da je ovo samo "popuna" pred udruzivanje u aerodromi srbije i onda PRODAJA AERODROMA. Gde ce otici te niske pare??? Pa naravno nazad u Bgd

  • Biki

    15:15 // 27. 2. 2015.

    Bez kvalitativnog poboljsanja i investiranja nema povecanja konkurentnosti ni u jednoj oblasti, tako da ce ovakva pomoc niskom aerodromu biti od koristi i sigurno uticati pozitivno na njegov rad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: