Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 23. 12. 2015.

| Ekonomija

Ponovo se ispituje rad stečajnog upravnika u “Pivari Niš”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kostic
Kostićev rad opet "pod lupom"; foto: JV arhiva

Zbog, kako piše u reviziji supervizije, sumnje na određene propuste u postupku prodaje “Pivare Niš”, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika naložila je ponovnu proveru rada stečajnog upravnika Ljubomira Kostića u slučaju “Pivara”.

Pomenuta Agencija već je u septembru usvojila izveštaj u kojem je supervizor Jovica Todić utvrdio da je Kostić poštovao Zakon o stečaju i da je pritužba jednog od ponuđača, kompanije “Lus investment”, protiv njega neosnovana.

Međutim, “Lus investment” je i dalje sumnjao da Kostić nije uradio posao kako treba pa je njihov advokat Zoran Mitić tražio ponavljanje supervizije.

Sve vreme smo tvrdili da je propusta bilo iako su se svi vodili činjenicom da je supervizor Agencije za licenciranje prvobitno utvrdio da je stečajni upravnik uradio sve po zakonu i da nije bilo propusta. Ukoliko se dokaže da je stečajni upravnik oštetio mog klijenta, to je krivično delo zloupotrebe službenog položaja - kaže Mitić.

Stečajni upravnik Kostić kaže da je upoznat sa tim da se revizija ponavlja, ali tvrdi da ima sve papire koji dokazuju da je radio po zakonu.

Svako neka radi svoj posao kako treba i to će biti dokazano. Bez obzira na razne njihove pokušaje, “Pivara” je prodata i to je definitivno - rekao je Kostić.

Advokat “Lus investmenta” kaže da je upućena i žalba na odluku Privrednog suda kojom su pritužbe ove kompanije odbijene, a “Pivara” zvanično prodata ponuđaču sa bugarskim kapitalom grupi “Kapitalni projekti”. Mitić tvrdi i da je tužilaštvo izdalo nalog Privrednom kriminalu da ispita sve činjenice.

Podsetimo, bugarski biznismen Stefan Stefanov je početkom avgusta, nakon 8 neuspelih licitacija, kupio “Pivaru Niš”, ali je ova prodaja ubrzo završila na sudu.

Nakon žalbi i tužbi “Lus investmenta”, beogradske kompanije koja je bila zainteresovana za kupovinu pivare i koja tvrdi da je bilo propusta u procesu prodaje, doneta je zabrana i bugarska firma je morala da izađe iz kruga fabrike.

Potom su usledile oprečne odluke niškog Privrednog i beogradskog Privrednog apelacionog suda, da bi nedavno tužba “Lus investmenta” bila odbijena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Maricic

    14:08 // 23. 12. 2015.

    Celo jutro na gradskoj televiziji slušam i gledam kako se svadjaju beogradjani i bugari oko niške pivare, a pivara stoji, radniuci nemaju za hleb, dok se gospoda prepucava od nišlpg privrednog suda do beogradskog privrednog apelacionog suda. Problem je što je našem korumpiraniom sudstvu dato da rešava po savesti i po zakonu a oni niti imaju savest a zakon tumači ko kako hoće. A dotle, nema piva,

  • haj

    14:07 // 23. 12. 2015.

    Pa nije samo stečajni upravnik formalni učesnik u prodaji iz stečaja Niške pivare,jer u tom postupku učestvuju i druga lica, pa i stečajni sudija tj. sud.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: