Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 4. 2. 2015.

| Ekonomija

Posao za oko 100 Piroćanaca u 2015. godini

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
pirot.jpg
Prvi konkurs stručne prakse biće objavljen tokom vikenda

Opština Pirot i Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali su sporazum o zapošljavanju u 2015. godini prema kome će, na osnovu 4 programa, biti upošljeno oko 100 nezaposlenih.

Predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje Slaviša Svilarov je rekao da je ove godine izdvojeno 10 miliona dinara za 4 programa.

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Opštine Pirot, za Program javnih radova biće izdvojeno 3,6 miliona dinara, za Program stručne prakse 2,8, za Program samozapošljavanja 2,4 miliona dinara i 1,2 miliona dinara za Program dodele subvencija za samozapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih – kaže Svilarov.

On naglašava da je to je povećanje u odnosu na 2014. godinu, dodajući da je rebalansom budžeta određeno još 3 miliona dinara za ove namene, kao i da će prvi konkurs za Program stručne prakse biti objavljen za vikend.

Jelena Kostić, direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu je rekla da će potpisivanjem ovog sporazuma Filijala pružiti tehničku i logističku pomoć Opštini u sprovođenju programa i mera.

Naša obaveza biće obrada i kompletiranje zahteva, prosleđivanje Opštini na odlučivanje i praćenje realizacije zaključenih ugovora - rekla je Jelena Kostić.

Prvi čovek Pirota Vladan Vasić kaže da je Opština ove godine obezbedila sredstva za realizaciju ovih programa.

Ovo je samo jedan od seta mera i programa kojim Opština želi da pomogne u rešavanju problema nezaposlenosti. Program javnih radova je i do sada bio veoma uspešan, a četvrtina onih koji prođu stručnu praksu ostvare trajno zaposlenje - rekao je Vasić.

On je dodao da se i u tom smislu preko programa HELP-a dosta ljudi zapošljava, ali i preko mera u poljoprivredi.

U pirotskoj opštini je oko 6.700 nezaposlenih. Većinu, odnosno 51 odsto, čine muškarci. dok je podjednaka nezaposlenost i muškaraca i žena starosti od 40 do 50 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Petrovic

    18:05 // 17. 3. 2015.

    neka se zapošljavaju ljudi,stručna praksa javni radovi,bilo kako,dobro je

  • Jugoistok

    08:10 // 9. 2. 2015.

    U redu zaposliće 100 građana iz Pirota, a gde će da idu 1400 radnika iz najveće tekstilne fabrike na jugoistoku Srbije. Gospodine Svilarove šta ćete da radite sa svojim radnicima.

    • Tolić

      09:30 // 9. 2. 2015.

      Nema potrebe za bilo kakvu zabrinutost, gospodin Svilarov je iz socijalisticke partije ciji je prioritet resavanje socijalnih problema gradjana.

  • nesic

    18:14 // 7. 2. 2015.

    Zavrsila sam Ekonomski fakultet u Nisu pre tri godine, jos nema mesta da zavrsim praksu-pripravnicki staz. Kako ... nisam clan nijedne stranke.

    • stolar Skansi

      21:07 // 7. 2. 2015.

      Jednostavno nemas potrebne kvalitete i predispozicije po koncepciju zaposljavanja liste "Vladan Vasić-Koalicija za Pirot-Ujedinjeni regioni Srbije".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: