Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 3. 4. 2015.

| Ekonomija

Poslednja cena Pivare na sledećoj licitaciji

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
490x370-pivara4.jpg

Ni za šestu licitaciju za objekte i proizvodne kapacitete niške Pivare nije se prijavio nijedan kupac, a početna cena na narednom nadmetanju biće “oborena” na minimum.

Iako je početna cena na šestoj licitaciji bila 200 miliona dinara, što je 196 miliona manje u odnosu na minimalnu cenu koja je data na prvom javnom nadmetanju u septembru prošle godine, nije bilo kupaca koji su otkupili dokumentaciju i uplatili depozit.

Stečajni upravnik Ljubomir Kostić odmah je zakazao novu licitaciju za 7. maj, a početna cena biće 160 miliona dinara, što je oko 1,5 milion manje od iznosa depozita.

Kako je Kostić ranije objasnio, prema zakonu početna cena ne sme biti niža od iznosa depozita, što znači da je ovo poslednje “spuštanje” početnog iznosa za licitaciju.

Niška pivara prodaje se iz stečajnog postupka, ali kupci neće moći da kupe samo određene objekte ili opremu, već fabriku kao proizvodno-poslovnu celinu.

Kao takva proizvodna celina je sposobna za čitav poslovni proces: od nabavke, prevoza i skladištenja sirovina, eksploatacije vode, proizvodnje piva i bezalkoholnih napitaka, točenje i pakovanje istih, kao i za skladištenje i prevoz ovih proizvoda - navodi se u oglasu za prodaju.

Oko 15 objekata razne namene nalazi se na 3,65 hektara zemljišta koje je u državnoj svojini, a Pivara ima pravo korišćenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    09:17 // 4. 4. 2015.

    Neka uzme bilo ko, samo da radi je uslov.

  • Dzvane

    19:42 // 3. 4. 2015.

    Kakva je to fabrika bila pravi gigant u regionu,odlicno radila i onda se pojavi NINI i dovede je do propasti dusa me boli,nema pravde to je to!

    • M

      12:07 // 6. 4. 2015.

      Jeste, bila je gigant. I kad je bila gigant moj otac je radio kao sef racunovodstva i razlog vise sto je propala je izdvajanje profita za Kosovo i Zelezaru. 80tih i poc. 90tih.

    • Branko

      16:14 // 7. 4. 2015.

      Upravo tako.Uspešnu firmu je Nini preko insajdera upropastio aferom "aspartam" kako bi sklonio tadašnju upravljačku garnituru i doveo svoje ljude na njihova mesta.Ostatak priče svi znamo...

  • Perica

    15:31 // 3. 4. 2015.

    Pa to se i čekalo. Sada će se pojaviti samo jedan lik i uzeće pivaru džabalesku.

    • Violeta Neverovatnic

      17:46 // 3. 4. 2015.

      Serbskaja klasika

    • D

      16:28 // 5. 4. 2015.

      Kupice je NINI opet :p

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: