Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 15. 9. 2015.

| Ekonomija

Radnici “Srbija transa” i dalje čekaju plate i rešenje države

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
srbija trans
Radnici "Srbija transa" na protestu; foto: JV arhiva

Ni posle nekoliko godina štrajkovanja, neprimanja plata i problema sa zemljištem koje koristi Žandarmerija, radnici “Srbija transa” ne znaju svoju sudbinu i hitno pozivaju državu da pomogne.

Mnogi su, kako priča dvadesetak radnika koji su podržali štrajk, bez zdravstvenih knjižica, a platu nisu videli godinama.

Država je više puta obećavala da će pomoći, trenutno je i većinski vlasnik preduzeća i radnici očekuju da se konačno njihovi problemi okončaju.

Mi imamo samo 4 zahteva - da se sporazum gde su precizirana prava i obaveze radnika ispoštuje do kraja, da nam se obrate premijer, ministar privrede i ministar policije jer njemu treba ova imovina - kaže radnica Gordana Mitić.

Deo kompleksa “Srbija transa” zauzima niški odred Žandarmerije, ali, kako kaže direktor ovog transportnog preduzeća Miroljub Stamenković, MUP za zakup zemljišta duguje oko 140 miliona dinara.

Stamenković pojašnjava da je država preuzela vlasništvo preduzeća baš kako bi uzela prostor za Žandarmeriju, ali taj posao nikada nije doveden do kraja.

Dosadašnji razgovori i prepiske sa državnim sekretarima nisu dali rezultate, tako da tražimo da se forimiraju radne grupe i da svi sednemo za sto kako bi se ova agonija završila, jer su radnici ogorčeni i svi su u velikim dugovima - priča Stamenković.

Podsetimo, radnici ovog preduzeća koje je u vreme bivše Jugoslavije bilo među liderima u svojoj oblasti, štrajkovali su i pre godinu dana. Tada su razgovarali sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, ali bezuspešno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: