Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 13. 1. 2020.

| Ekonomija

Raskinut ugovor sa firmom koja je sređivala Trg u Niškoj Banji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Trg Niška Banja
Očekuju da što pre izaberu novog koji će završiti obnovu centra Banje; foto: JV/M. J.

Zato što su probili sve rokove za rekonstrukciju Trga u Niškoj Banji, raskinut je ugovor sa leskovačkom firmom Sistem SNL Graditelj, potvrdio je predsednik Opštine Dejan Jovanović. Kaže da ubrzano rade na tome da raspišu tender za izbor novog izvođača, koji će završiti započeto popločavanje centra i rekonstrukciju fontana.

Najpovoljniji izvođač nije uvek i najbolji, iskustvo je i opštine Niška Banja, gde je rekonstrukcija počela još u maju prošle godine. Po ugovoru je leskovačka firma, koja je dala najjeftiniju cenu za taj posao, trebalo da završi posao do septembra.

Firma Sistem SNL Graditelj to nije uradila u dogovorenom roku i predsednik Opštine Niška Banja kaže da je ugovor zato raskinut.

U projektu zajedno učestvuje KLER, Opština Niška Banja i javna preduzeća, a sredstva obezbeđuje Ministarstvo turizma. Mi smo jedini koji su raskinuli ugovor sa izvođačem, zato što nije ispoštovan ugovor, i uradili smo to kako je po zakonu i po pravilima. Jer stvarno mnogo vremena je prošlo i nemamo vremena da čekamo da neko probija rokove, da radi dinamikom kojom on misli, a nama se mnogo žuri - napominje Jovanović.

Jovanović kaže da eksperti sada procenjuju šta od onoga što je leskovačka firma uradila može da bude priznato i plaćeno. Potom će uputiti zahtev da se odobri da hitno raspišu novu javnu nabavku i izaberu izvođača koji će posao da završi.

Grube procene su da je većina platoa popločana behatonom, ali su ostale još neke korekcije i ispravke, kao i da se rekonstruišu fontane i vrate u stanje u kakvom su bile 1977. godine, kada su napravljene.

Ja sam davao i za ovo procene shodno ugovoru i kako je pisalo tamo, pa je ispalo da to u praksi nije bilo tako, pa ne bih davao sad paušalne procene kada bi novi izvođač mogao da završi posao. Mi ubrzano radimo, dajemo sve od sebe - dodaje Jovanović.

Podsetimo, rekonstrukcija centralnog trga u Niškoj Banji je program opštinske slave koja se obeležava 2. avgusta "pomerila" na glavno šetalište i tada je rečeno da obnavljanje centra kasni zbog kiše i zamene toplovoda. Ipak, leskovačka firma ni nove rokove nije ispoštovala, te je sada neizvesno kada će Banja dobiti uređen Trg.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    21:22 // 17. 1. 2020.

    Prava rekonstrukcija ce biti kada se izbaci sav taj betonski "ukras"u parku!
    Da mi je znati koji "genije" smisli tu glupost.

  • Роки Роки

    22:19 // 13. 1. 2020.

    Veliki je tu krimnal, radovi nisu podržni gradjevinskom dozvolom, radi se po opidima za tekuće održavanja a ne izgradnje. Ne postoji gradjevinska dozvolea za radove. U projektu su jedni opisi a izvode se radovi po drugim zahtevima. To je ISTINA. Biće tu tek istrage, biće vrlo brzo.

  • tony

    19:18 // 13. 1. 2020.

    ...ima li bre neko iz gradske vlasti da ume nešto da uradi kako treba...svi kompletno ste nesposobni, nestručni i zato vam svima treba podeliti otkaze...a to će se i desiti na prvim poštenim i demokrtskim izborima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: