Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 30. 6. 2016.

| Ekonomija

Rebalans niškog budžeta zbog “Gorice” i “Pčelice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novac FOTO A.K.
Preraspodela para tek nakon usvajanja na gradskoj Skupštini; foto: A.K.

Kako bi se roditeljima koji su tužili “Pčelicu” i radnicima “Gorice” isplatio traženi i zarađeni novac, Gradsko veće odlučilo je da preraspodeli pare u budžetu.

194 miliona dinara će biti usmereno, kako kaže odlazeći gradonačelnik Zoran Perišić, ka Javno-komunalnom preduzeću “Gorica”, a 60 miliona za Predškolsku ustanovu “Pčelica” kako bi se isplatio novac po tužbama roditeljima koji su plaćali poslednjih godina protivzakonito uvećanu sumu za boravak njihove dece u vrtićima.

Mi smo jedan deo već isplatili sredstvima koja smo opredelili za “Goricu”. Do sada je isplaćeno sedmadesetak miliona, a ostatak novca će im biti na raspolaganju nakon usvajanja na sednici Skupštine Grada - rekao je Perišić.

Na istoj sednici kada se bira novi gradonačelnik, kako kaže Perišić, razgovaraće se i o rebalansu i većina bi tada i trebalo da ga usvoji. Novi predsednik parlamenta Rade Rajković je juče najavio da bi ta sednica mogla da bude održana za desetak dana.

Perišić kaže da roditelji ne treba da strahuju i da će biti isplaćeni svi koji imaju potraživanja od “Pčelice”.

Današnjim odlukama Graskog veća rebalansirano je ukupno 317 miliona dinara, već pomenutih 254 miliona biće usmereni na “Goricu” i “Pčelicu” dok će ostatak biti prebačen u budžetsku rezervu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NASTAVNICA JELISAVETA

    14:29 // 2. 7. 2016.

    Zašto se Zoran Jonić, posle toliko profesionalnih promašaja i partijskih preletanja, ne smeni ?

  • B

    14:46 // 1. 7. 2016.

    Ja cu ti reci kome ce zakinuti, mojim komsijama koji primaju socijalnu pomoc za decu i kojima su smanjivali racune a sad to ukinuli! Sad ljudi biju glavu jer ne znaju kako da plate enormne racune i bukvalno gladuju. Nema pravde u ovoj drzavi...

  • Dexter

    13:02 // 1. 7. 2016.

    Ne vidim informaciju sa koje pozicije su pare skinute da bi se prebacile Gorici i Pčelici. Rebalans je ili zaduživanje, ili, kao u ovom slučaju, zakidanje jednom korisniku da bi se namirio drugi. Pitanje je kome će u ovom presipanju iz šupljeg u prazno sada biti zakinut novac? Čisto da znamo ko će sledeći ostati bez plate i koga sledećeg možemo da očekujemo na ulici.
    Sramota koliko nam dobro ide!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: