Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 27. 10. 2014.

| Ekonomija

Slavković: Doveden sam u zabludu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ljubivoje Ljuba Slavković
Saslušan; foto: Vanja Keser

Uz lično izvinjenje direktoru američke "Clean earth capital" (CEC), zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković u pismu naveo da je tvrdnje o malverzacijama izneo na osnovu informacija koje je dobio od nadležnih gradskih službi.

Slavkovićevo pismo Slavkovićevo pismo Filipu BejuNa početku pisma koje je dostavio i redakciji Južnih vesti, Slavković navodi da u dokumentaciji iz gradske arhive koja je njemu stavljena na uvid nije bilo bankarskih garancija koje je američki investitor trebalo da dostavi Gradu.

Zamenik gradonačelnika je ponovio i da je "u nekoliko navrata", a poslednji put na nedavnoj sednici Skupštine Grada, pitao bivšeg gradonačelnika Miloša Simonovića (DS) da li bankarska garancija postoji i gde se nalazi, ali da je ovaj "uvek odbijao da odgovori".

Ni jednom rečju nisam ništa ružno i negativno izgovorio o Vašoj cenjenoj kompaniji, niti sam i jednog trenutka posumnjao u Vašu nameru da izgradite stambeno-poslovni kompleks.

Ovo ističe, piše dalje Slavković, jer je ceo svoj radni vek proveo u investicijama i gradnji "i što bolje od svih koji Vam dostavljaju informacije znam i dobro razumem probleme koje investitori imaju".

Sa druge strane, biće mi zadovoljstvo da u najskorije vreme, kako najavljujete, otpočnemo sa gradnjom, pri čemu Vam i kao zamenik gradonačelnika i lično kao čovek sa velikim iskustvom u gradnji objekata stojim na raspolaganju.

Uz naglašavanje da je "u svom životu uspešno završio skoro sve", Slavković se zatim osvrnuo i na političko uređenje Sjedinjenih Američkih Država.

Ostao mi je samo jedan nedosanjani san - da posetim Vašu cenjenu Državu kao merilo najvećih demokratskih standarda. Daće Bog da mi se i ta želja ostvari, kao i da ću imati zadovoljstvo da Vas lično upoznam - piše Slavković.

Na kraju pisma zamenik niškog gradonačelnika je naveo da se "za sve nesporazume koji su nastali duboko izvinjava".

Novi Niš Podsetimo, u svojim javnim nastupima u medijima i u Skupštini Grada Slavković je nekolio puta ponovio da američki investitor koji je krajem 2011. godine kupio zemljište nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji" nije dostavio Gradu bankarske garancije za planiranu izgradnju kompleksa "Novi Niš", kao i da za tu prodaju nisu bili ispunjeni svi zakonski uslovi.

Reagujući na ove tvrdnje, iz kompanije "Clean earth capital" su saopštili da je kompletan posao obavljen u skladu sa zakonom i pozvali gradonačelnika Zorana Perišića da se izvini.

Nakon što je nekoliko dana odbijao da komentariše tvrdnje ove kompanije Perišić se krajem prošle nedelje na vanrednoj konferenciji za novinare izvinio i rekao da su svi pomenuti dokumenti pronađeni u gradskoj arhivi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    15:04 // 28. 10. 2014.

    Bruka za Nis, kad mu je zamenik Ljuba Slavkovic, samozvani menadjer, za njega je Sasa Stoiljkovic frajer ipo.

  • DŽORDŽ AVANGARDEN

    11:42 // 28. 10. 2014.

    Kod mene u Čikagu bih, pored Slavkovića dočekao i Batu Vasiljevića, Darka Bulatovića, Nešu Gusku, Zorana Jonića i još 10-ak uglednijih lidera SNS iz Niša.

    • Falcon

      13:37 // 28. 10. 2014.

      Da li se to u Čikagu snima farma?

    • shaft

      14:52 // 28. 10. 2014.

      ne prizivaj ih-zacas bi od cikaga napravili kasabu,kao sto je nis!

  • Stidim se

    22:20 // 27. 10. 2014.

    Ko nama vodi grad !?

    • Maca

      07:35 // 28. 10. 2014.

      Na našu zalost- DODJOŠI.Rodjeni Nišlija koji stvarno voli svoj grad, treba da se postavi na čelno mesto i bori se za Niš i Nišlije.Primitivci i prostaci sišli s brda upropastiše sve cega se dotaknu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: