Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 21. 8. 2014.

| Ekonomija

Socijalni stanovi na prodaju od kraja godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
majakovski-stanovi-ideja.jpg
Ovako bi nove zgrade trebalo da izgledaju, foto: GSA

Izgradnja socijalnih stanova u niškom naselju Duvanište odvija se prema planu, a prodaja bi, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, trebalo da počne od kraja godine.

Prva lopata je bačena proletos, a i pored lošijeg vremena, prema rečima direktora, izgradnja 70 stanova za socijalno stanovanje u Ulici Majakovskog odvija se bez problema.

- Lamela L5 malo kasni iz objektivnih razloga, zbog izmeštanja vodovodne cevi, ali sve napreduje u predviđenim rokovima - kaže Stojanović.

Direktor dodaje da pre kraja godine nije realno očekivati konkurs za kupovinu novih stanova. Razlozi su finansijske prirode.

- Sudski veštaci koji procenjuju vrednost nekretnine, ne šalju pozitivno mišljenje dok objekat ne bude 80 odsto gotov. Konkurs raspisati pre završetka 80 odsto je besmisleno, jer ljudi ne mogu da uzmu kredite za kupovinu stanova - kaže Stojanović.

52 stana biće na prodaju, a cena bi trebalo, kako je najavljeno ranije, da bude oko 350 evra po kvadratu. Preostalih 18 stanova će se iznajmljivati, a o ceni će se odlučivati naknadno.

Izgradnju stanova u Duvaništu finansira većim delom Grad sa 156 miliona dinara, dok je 46 miliona dinara stiglo iz državne kase. Pored izgradnje stanova, ovim novcem će biti plaćeno i parterno uređenje oko zgrada.

Najbolju ponudu na tenderu imala je “Tončev gradnja” iz Surdulice, tako da radnici ove firme uveliko rade na izgradnji. Prema projektu rok za završetak radova je 14 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NEBOJSA MARKOVIC

    16:35 // 6. 2. 2016.

    zivim kao podstanar u nisu gde sam ,samo ja zaposljen,otac sam sestoro maloletne dece,gde i kako,tj.kome da se obratim za pomoc po pitanju socijani stanovi,zelim da smognem snage i obezbedim deci neku vrstu sigurice a i sebi olaksam psiholoske muke.molio bih da me uputite na pravu adresu, bicu vam zahvalan i zato od srca HVALA,veliki pozdrav od mnogobrojne porodice MARKOVIC opstina Palilula,

  • Vuk Savić

    08:15 // 1. 2. 2016.

    Kraj godine je odavno prošao a od objavljivanja konkursa ni traga. O čemu se tu radi? Mediji bi trebalo da opet pokrenu to pitanje a ne da nas svake godine lažu i najavljuju neke rokove koje očigledno ne mogu da ispune. Neki od nas čekamo na te stanove...

  • Stefanos Asal

    13:01 // 21. 4. 2015.

    Pa stanovi kad su socijalni treba da se podele najugrozenijima a ne da se prodaju sramota SRBIJO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: