Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 26. 11. 2014.

| Ekonomija

Spisak lokacija za investitore na jednom mestu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rra
Regionalna razvojna agencija "JUG" sa partnerima iz Bugarske za bolju saradnju opština i investitora

Niška Regionalna razvojna agencija “JUG” u narednih godinu dana objediniće podatke o svim potencijalnim lokacijama za investitore na jednom mestu kako bi lokalnim samoupravama bilo lakše da dovode strani kapital u njihovu sredinu.

RRA “JUG” sa partnerima iz Bugarske sprovešće projekat koji za cilj ima privlačenje investitora i bolju saradnju sa njima.

Kako kažu koordinatori ovog projekta, lokalne samouprave bi trebalo da dobiju alat kojim će lakše ulaziti u saradnju sa kompanijama.

Iz RRA pojašnjavaju da će opštine i gradovi u okrugu dobiti spisak lokacija, načine i zakonske regulative za sklapanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu ili koncesijama.

Ukoliko pitate bilo koju opštinu da li imaju neku lokaciju za nekog investitora svi će da vam ponude različite lokacije, a onda se ispostavi da za mnoge nemaju odgovarajuću infrastrukturu ili put ili bilo šta. Zbog toga i radimo mapiranje kojim ćemo prikazati potpuno spremne lokacije za momentalno investiranje - kaže Ivan Mihailović, koordinator projekta.

14 lokalnih samouprava dobiće 14 obučenih službenika koji će biti usko specijalizovani za rad sa investitorima, štampaće se brošura, a sve informacije biće dostupne i na web portalu koji bi trebalo da bude pokrenut narednih dana.

Podršku svojim kolegama pružio je i predstavnik Agencije za ekonomski razvoj Kostin Brod iz Bugarske.

Projektom ćemo da zainteresujemo investitore, angažujemo lokalne samouprave ne samo u Srbiji i Bugarskoj nego u regionu kako bi naše ideje što bolje realizovali - poručuju bugarski partneri.

Čitava ideja trebalo bi da bude realizovana u narednih 12 meseci, a finansira se iz IPA fondova Evropske unije sa 127.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: