Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 29. 7. 2014.

| Ekonomija

Štrajk radnika leskovačke Gradske autobuske stanice

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
strajk-le.jpg
Poreska uprava blokirala je račun zbog neplaćenih poreza i doprinosa na zarade

Sedamdesetak radnika Gradske autobuske stanice održalo je jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući, između ostalog, ukidanje blokade tekućeg računa ovog javnog preduzeća od strane Poreske uprave.

Radnici zahtevaju i da se prevoznici u javnom gradskom saobraćaju pridržavaju odredbi po kojima su, na osnovu  dobijene dozvole za obavljanje komunalnih delatnosti, u obavezi da im početno i završno odredište za sve polaske bude upravo Gradska autobuska stanica, što se, prema rečima predstavnika Štrajkačkog odbora, sada ne poštuje.

- Dugovanja prevoznika iznose 14 miliona dinara, a mi iz gradskog budžeta nismo nikada ništa dobili i finansiramo se iz sopstvenih izvora - kaže Svetlana Stojanović, član Štrajkačkog odbora Gradske autobuske stanice.

Prema rečima Radojice Simonovića, predsednika Štrajkačkog odbora, iako su se radnici GAS-a više puta obraćali nadležnim gradskim službama, lokalna samouprava do sada nije imala sluha za nagomilane probleme ovog preduzeća.

- Aktuelni problemi bi mogli da se reše ukoliko bi privatni prevoznici polaske i dolaske obavljali u stanici, a ne van nje, kao sada - navodi Simonović.

2 Zaposleni u Gradskoj autobuskoj stanici zahtevaju i da se pojača rad inspekcijskih službi, da se ukinu divlja stajališta prevoznika i da nadležna inspekcija reaguje kako bi se sprečilo prodavanje karata izvan mesta koja su za to predviđena. Oni traže i da im se isplate zaostale zarade i porezi i doprinosi za april, drugi deo majske i cele junske i julske plate.

Poreska uprava blokirala je račun zbog neplaćenih poreza i doprinosa na zarade za 2013. godinu.

- Zahtev za reprogram duga podnet je krajem prošle godine, ali nije prihvaćen - rekao je Miroslav Kostić, direktor Gradske autobuske stanice.

Inače, tokom 2006. i  2007. Gradska autobuska stanica imala je 410 polazaka, a danas ih je svega 280. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zahav

    07:06 // 30. 7. 2014.

    A sta njih sedamdeset radi? Guraju autobuse po stanici? I jos misle da su zaradili platu dolaskom na posao. Besmisleno kao i sve ostalo u Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: