Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 30. 6. 2016.

| Ekonomija

Tri nova investitora i preko 3.500 radnih mesta u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kompjuteri
Kompjuterski delovi uskoro i iz Niša; Ilustracija; foto: publicdomainpictures.net

U prvoj polovini jula trebao bi, tvrdi odlazeći gradonačelnik Zoran Perišić, da budu poznata imena 3 strana investitora koji bi prekoputa KP Doma trebalo da grade svoje fabrike.

Sa njima se poslednjih dana, kaže Perišić, intenzivno pregovara, a "zbog dogovora i dobre poslovne saradnje" nije mogao da otkrije imena kompanija, niti odakle dolaze.

Sa njima su pregovori u završnoj fazi i to je jedna od stvari koju smo lepo odradili i ponosan sam na svoje saradnike. Radi se o tri kompanije, jedna iz oblasti kompjuterske tehnologije, a ostale 2 iz auto-moto industrije i one su izrazile želju da rade u Nišu - rekao je Perišić.

Za ove kompanije bi trebalo da Država ustupi Gradu prostor i parcele preko puta Kazneno-popravnog zavoda na putu ka naselju “9. maj”.

I sa Republikom smo u završnoj fazi pregovora o ustupanju tog zemljišta koje je površine 15 hektara. Strane kompanije bi trebalo da zaposle između 3.500 i 4.000 ljudi - kaže Perišić.

Ukoliko se ovi planovi realizuju, bila bi to druga velika investicija koju je aktuelna vlast predvođena Perišićem dovela u Niš. Prva kompanija koja u mandatu od 4 godine rešila da svoj pogon otvori u Nišu je “Aster tekstil”, investitor iz Turske koji je krajem prošle godine zakupio halu nekadašnjeg “EI Čegra”.

Kako kaže odlazeći gradonačelnik, neostavreni plan ostaje opremanje parcela u jednom delu Ulice Ivana Milutinovića koje su planirane za postrojenja potencijalnih investitora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gil

    01:31 // 3. 7. 2016.

    Kakav je kadar na vlasti dobro je i put da imamo..Bulat u Dzuna dva druga sa faksa...a sto se tice radnih mesta i fabrika, citiracu Cuckovica: 20 000din je 20 puta vise nego nista, iako postoji logicka greska jer 0x20000 je 0, a narod je dobio proizvod kakav je i narucio 24.04 - Tajvan u Srbiji

  • nesklerotičan

    03:39 // 2. 7. 2016.

    Šta je bilo sa projektima o prodaji paradajza i lešnika iz niškog atara?

  • shaft

    05:39 // 1. 7. 2016.

    @mila-kome je pitanje upuceno?Narod je na izborima rekao svoje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: