Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 30. 6. 2016.

Tri nova investitora i preko 3.500 radnih mesta u Nišu

kompjuteri Kompjuterski delovi uskoro i iz Niša; Ilustracija; foto: publicdomainpictures.net

U prvoj polovini jula trebao bi, tvrdi odlazeći gradonačelnik Zoran Perišić, da budu poznata imena 3 strana investitora koji bi prekoputa KP Doma trebalo da grade svoje fabrike.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nn

    14:44 // 30. 6. 2016.

    Idemo! Plate po 200eur, drzava im daje 10-15.000eur po radniku, besplatno zemljiste, vodu, struju,...i sva zarada ide van zemlje. Dobro poznati naprednjacki model. Posle se neko pita kako nam to zemlja propada i zasto smo sve vise u dugovima.

    • Mile

      04:50 // 1. 7. 2016.

      Sad možete da kukate koliko hoćete glasali ste za sns i trpite sami smo krivi za ovo što nam se dešava jer ne umemo da izaberemo prave ljude!

    • @nn,

      08:25 // 1. 7. 2016.

      budite iskreni, jeste da smo poznati po kratkom pamćenju, ali taj model uveo je Dinkić, a prigrlili su svi. Na žalost, za pokretanje posla niko sa spiska NSZ ne može da dobije 10000evra, da otvori sebi radno mesto, a bilo bi lepo da svi imamo jednake mogućnosti i dobijemo novac, ali i ostale olakšice koje imaju stranci.

  • Bulevarka

    14:53 // 30. 6. 2016.

    Nece Nis imati boljeg gradonacelnika od Perisica. Javna preduzeca stoje stabilno, aerodrom sa 9 redovnih linija, dug grada je manji, otvaraju se fabrike i radna mesta. Zao mi je sto nece imati drugi mandat kao Vucevic u Novom Sadu

    • Овца за шишање

      15:28 // 30. 6. 2016.

      Рођени сам Нишлија који живи у Суботици од 2008. У Нишу се увек тешко живело али се град како-тако развијао, уређивао се, чистио... Није била толика разлика у уређености и култури између два града, Суботице и Ниша. Међутим, од 2012. када је "зајахала" СНС ствари су се промениле. Ниш не могу да препознам, рупа до рупе на тротоарима и улицама, нечистоћа и руине на сваком кораку, бесперспективност...

    • Rođeni bulevarac

      16:39 // 30. 6. 2016.

      Komšinice jel primećuješ de živiš?Jel ima tamo gde ste Vi međublokovsko rastinje toliko veliko da je to neverovatno,ili Vi niste rođena bulevarka pa od tamo odakle dolazite trava do krova i korov je normalna pojava!?P.S.U Rimu budi Rimljanin il si bolje ćuti nemoj se brukaš!

    • bulevarka

      18:25 // 30. 6. 2016.

      @rodjeni za taj problem se obradi gorici koju je SPS UNISTIO a ne Perisicu. Ocigledno je da pojma nemate o resorima i cija je odgovornost.Ceo zivot zivim na bulevaru i stojim iza svojih reci da je Perisic najbolje sto je ovaj grad imao

    • Dexter

      19:26 // 30. 6. 2016.

      @Ovca za šišanje
      Lepo što priznaješ ono što ja tvrdim sve vreme: uz sve slabosti vlasti oko DS-a grad se razvijao, javna preduzeća funkcionisala dobro, ulice i zelenilo se održavali... Partijsko zapošljavanje je uvek bilo problem, ali su tako zapošljeni ljudi bar bili mahom kompetentni.
      Za ove 4 godine grad je nazadovao 40. Kolaps može da zaustavi samo jačanje građanstva i stranaka srednje klase.

    • Ali

      04:52 // 1. 7. 2016.

      Neki sns bot koji radi u javnom preduzeću pa veliča Perišića i sve mu je dobro.

    • @bulevarka,

      08:29 // 1. 7. 2016.

      ono što su Perišićivi prethodnici loše uradili, Perišić je mogao da ispegla u četvorogodišnjem mandatu, očigledno, nedostajalo mu znanje da odradi taj posao. Zbog toga je i opasno da se ostvari trač o njegovom postavljenju na čelo KC Niš, jer je čovek dokazao da nije dobar organizator posla.

  • futur iz prošlosti

    15:41 // 30. 6. 2016.

    kule u vazduhu, golub na grani...
    stara, istrošena žvaka, uz 30% manje sredstava iz budžeta, niš je mrtav grad.

  • Buba

    16:05 // 30. 6. 2016.

    Sve stranci,nestajemi mi polako ali sigurno.

  • shaft

    17:22 // 30. 6. 2016.

    Recimo,ostvare se ove investicije!Pa,kad je vec za ponos i diku,neka vladajuci politicari zaposle svoju decu i rodjake,neka vide kako kicma puca,neka dozive ponizenja i sikaniranje,a sve to za minimalac!

    • Dexter

      19:40 // 30. 6. 2016.

      @shaft
      Ako se ove investicije ostvare, treba odati priznanje onome ko ih je ostvario. Ne mislim da čovek sa samopoštovanjem treba da padne tako nisko da glasa za ovu SNS pošast, ali ako odlazeći gradonačelnik konačno dovede neku fabriku u grad, pristao bih da je nazovem po njemu!
      Ali ono što Nišu treba jesu radna mesta za visokokvalifikovanu radnu snagu, da deca ne odlaze, a toga nema ni u najavi.

  • z.c.

    21:11 // 30. 6. 2016.

    Sto ti strani investitori koji traze motace kablova ne otvore fabrike u Beogradu?

    • u Beogradu

      08:32 // 1. 7. 2016.

      su sva ministarstva, oko 150 državnih agencija, fondovi...ne trebaju im takve fabrike, lakše dolaze do posla.

  • Milos

    22:28 // 30. 6. 2016.

    A jel ce moci da se ide u wc, ili cemo to morati da uradimo posle smene?

  • mila

    23:01 // 30. 6. 2016.

    Hoce li u ovom univerzitetskom gradu nekada biti radnih mesta za ljude sa fakultetskom diplomom, ili cemo se svi svesti na tupu radnu snagu koja ce biti srecna ako radi za 200e u tim silnim novootvorenim kompanijama

    • Goku

      04:54 // 1. 7. 2016.

      Ma ko vas je terao da završavate fakultet trebalo je odmah u srednjoj školi da se učlanite u stranku to je posao a ne fakultet bacili ste vreme na gluposti u Srbiji se ne vrednuje znanje nego koliko se ko ulizuje!

    • u svim tim fabrikama

      08:38 // 1. 7. 2016.

      rade neki klinci sa fakultetskim diplomama. Prošli su proveru znaja, plate su pristojne, a oni koji imaju diplomu, a rade posao koji je predviđen za nekvalifikovanu radnu snagu ne mogu da očekuju platu spram diplome, nego u skladu sa radnim mestom. Kome takva plata ne odgovara, neka da otkaz i neka zarađuje milione u privatnom sektoru, ukoliko ima potrebno znanje da radi i zaradi.

    • @u svim tim fabrikama

      03:44 // 2. 7. 2016.

      A zašto vezaroši u javnom sektoru ne primaju platu na osnovu testova? Ili, još bolje, na osnovu onoga što urade i koliko urade? Mašu lažnim diplomama i vezama mamice i tatice!

  • shaft

    05:39 // 1. 7. 2016.

    @mila-kome je pitanje upuceno?Narod je na izborima rekao svoje!

  • nesklerotičan

    03:39 // 2. 7. 2016.

    Šta je bilo sa projektima o prodaji paradajza i lešnika iz niškog atara?

  • Gil

    01:31 // 3. 7. 2016.

    Kakav je kadar na vlasti dobro je i put da imamo..Bulat u Dzuna dva druga sa faksa...a sto se tice radnih mesta i fabrika, citiracu Cuckovica: 20 000din je 20 puta vise nego nista, iako postoji logicka greska jer 0x20000 je 0, a narod je dobio proizvod kakav je i narucio 24.04 - Tajvan u Srbiji

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: