Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 30. 9. 2015.

| Ekonomija

Ukinuta zabrana, Bugari se vraćaju u “Pivaru Niš”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pivara
Pivara ponovo sa novim-starim vlasnikom; foto: JV arhiva

Privredni apelacioni sud u Beogradu odlučio je da ukine privremenu meru zabrane svih aktivnosti, pa bi firma “Kapitalni projekti” bugarskog biznismena Stefana Stefanova, koja je kupila nišku “Pivaru”, trebalo od ponedeljka ponovo da počne da radi.

Nakon brojnih žalbi kupca iz Bugarske na tužbu koju je podneo drugi potencijalni kupac “Lus investment”, Privredni apelacioni sud u Beogradu je odlučio, tvrde iz "Kapitalnih projekata", da ukine sve zabrane.

Presudan je, kako kaže Nikola Karanović direktor preduzeća “Niška pivara” koje je formirala firma “Kapitalni projekti” nakon kupovine, izveštaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u kojem stoji da Ljubomir Kostić koji je vodio stečaj u “Pivari” nije prekršio zakon.

Od samog početka tvrdili smo da smo sve uradili po zakonu i propisima Republike Srbije i da nema osnova ni za tužbu ni za privemenu meru. Zašto je neko uradio to što je uradio biće predmet daljeg postupanja - kaže Karanović.

pivara Karanović (u sredini) kaže da je Privredni sud odlučio da ukine zabranu; foto: JV arhivaFirma koju finansira Stefanov je odmah nakon kupovine uložila novac i zaposlila dvadesetak radnika, ali zbog privremene mere sve je stalo, radnici su otpušteni, a kapija “Pivare Niš” bila je zatvorena 27 dana.

Načinjena je ogromna šteta i investitoru i radnicima koji su otpušteni usred remonta i pripreme za proizvodnju, i našem društvu i državi. Brutalno smo zaustavljeni u nameri da pokrenemo proizvodnju i uposlimo 130 nezaposlenih radnika. Imovina koja je kupljena u zakonitom postupku je po istoj odluci suda predata stečajnom dužniku, što je presedan i nezabeležen primer konfiskacije u 21. veku - kaže Karanović.

Direktor kaže da se od proizvodnje piva i sokova ne odustaje i da bi već od ponedeljka trebalo da se radnici vrate na posao i nastavi tamo gde se stalo 2. septembra, a čeka se samo zvanično rešenje Privrednog suda.

Sudski proces po tužbi “Lus investmenta” i dalje traje, a prvo ročište je zakazano za 23. oktobar u 10 sati.

Podsetimo, “Pivara Niš” je nakon sedam neuspelih licitacija prodata bugarskoj kompaniji za 130.010.000 dinara, ali je žalbu na postupak prodaje uložio “Lus investment” i Privredni sud je stopirao kompletan proces.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mimi

    18:25 // 5. 10. 2015.

    Veni,vidi,vici

  • Haj nehaj

    17:48 // 30. 9. 2015.

    Kao po običaju tresla se gora, rodio se miš.
    Dakle, od tolikih nepravilnosti i nepoštovanja procedure oko prodaje niške pivare pa do hvalospeva super vizora iz ALSU prema st. upravniku,jer je sve čisto i sve‚‚po zakonu‚‚!Tu su i sudovi sa različitim odlukama i privremenim merama. i tako po ‚krugu dvojke‚!A budući investitori iz dana u dan,zbog kršenja načela pravne sigurnosti,sve su dalje i dalje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: