Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 15. 1. 2015.

| Ekonomija

Veći računi za grejanje u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana-velika-*rts*.jpg
Toplana greje, ali i naplaćuje; Foto: Arhiva JV

Na adrese pojedinih Nišlija stigli su računi duplo veći od prethodnih. Dok građani negoduju, u Toplani kažu da će korisnici ubuduće izdvajati više para za grejanje.

Jedna Nišlijka koja se javila redakciji Južnih vesti kaže da je za svoj stan od 27 metara kvadratnih, za novembar platila 6.600 dinara za grejanje, dok je za isti stan, na ime potrošnje za oktobar, platila nešto više od 3.000 dinara.

Ne znam šta je ovo. Račun je duplo veći, a poskupljenja nije bilo. Ne znam šta misli rukovodstvo Toplane, ali ako nastave ovako građani neće moći da izdrže, neće moći da plaćaju - priča ova Nišlijka.

Sa druge strane, portparolka Toplane Milena Pavlović pojašnjava da su računi veći iz više razloga, ali da na njih ne utiče to da li neko u stanu ima ili nema kalorimetar, kako sumnjaju pojedini stanari.

Prvi obračunski period, od 23. oktobra do 10. novembra bio je desetak dana kraći. Drugi računi, računi za novembar, su obračunavani za pun mesec od 10. novembra do 10. decembra. To je više dana, ali i hladniji je period bio i duže se grejalo - pojašnjava Pavlovićeva.

Pavlovićeva dodaje da su računi veći onim korisnicima koji potrošnju plaćaju u šestomesečnom periodu u odnosu na one koji plaćaju grejanje na 12 meseci. S tim što, kaže portparolka, korisnici na šestomesečnom režimu, leti ne plaćaju varijabilni deo, jer nema potrošnje.

Naglašava da će računi, koji bi ovih dana trebalo da stignu na adrese korisnika, biti još veći.

Sledeći račun će biti još veći, jer su temperature bile niže i grejalo se noću. Niske temperature su iziskivale bolja zagrevanja vode i samim tim veću potrošnju - rekla je Pavlovićeva.

Iako iz Toplane poručuju da se posle januarskog očekuju niži računi, jer se svi nadaju boljem vremenu, od 1. januara, nakon odluke Gradskog veća, primenjivaće se nove, više cene grejanja i to u delu koji se odnosi na potrošnju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Rakic

    15:50 // 26. 2. 2015.

    GREJANJA NIJE BILO NOCU NI JEDAN JEDINI PUT!

  • Normalizacija

    12:34 // 5. 2. 2015.

    Malo je zaposlenih, smanjuju plate, sve poskupljuje... Ja stvarno nzm kako ce ljudi preziveti ovde, sve gore i gore :(.

  • sreca pa se grejem na drva

    11:17 // 22. 1. 2015.

    sta li bi bilo da je zima kao ona 2012. kad sam lozio kuci do 20.marta...pa onda bi ceo nis radio za toplanu ocigledno!!vucicu .....u!!!dole sns!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: